De engelen van Elisabeth
De engelen van Elisabeth

De engelen van Elisabeth

Een aangrijpende historische roman over een jonge vrouw die in een gesticht belandt op verdenking van de moord op twee van haar kinderen.

Auteur

Els Florijn

Spreker

Carolina Mout

Speelduur

6 uur 20 min

€ 14,99

Beschrijving

In ‘De engelen van Elisabeth’ geeft Els Florijn een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven. Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan. Een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen.

Details

Imprint

Mozaiek

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

20 oktober 2020

ISBN

9789023960249

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 20 min

Bestandsgrootte

523 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Els Florijn (1982) schreef diverse romans en verwierf grote bekendheid met de bestseller 'Het meisje dat verdween' (2010), over de lotgevallen van twee Joodse meisjes in de Tweede Wereldoorlog, en met 'Rode papaver' (2017), gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog. Voor 'De engelen van Elisabeth' liet ze zich inspireren door overgeleverde verslagen van psychiatrische patiënten in Nederland.

Meer auteur Els Florijn Bekijk alles

Het meisje dat verdween
€ 12,99

Meer spreker Carolina Mout Bekijk alles

Het honingpad

Het honingpad

Cristina Caboni

€ 12,99
Van mijn melk

Van mijn melk

Sofie Verschueren

€ 9,99
Koppijn

Koppijn

Gisela Terwindt

€ 16,99
Al mijn geheimen

Al mijn geheimen

Lynn Austin

€ 17,99