Luistervoorbeeld

Zondebok

Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog
Auteur Jacobine van den Hoek
Voorlezer Maeve van der Steen
Speelduur 11u 19m 51s
€ 14,99

Beschrijving

Zondebok van Jacobine van den Hoek: Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.

Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit. Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Details

ImprintKokBoekencentrum
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 16 april 2019
ISBN 9789023959076
Taal Nederlands
Speelduur 11u 19m 51s
Bestandsgrootte 934 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jacobine van den Hoek
Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek (1973) is blogger, vlogger, columnist en werkzaam in de culturele sector van Amsterdam. Ze woont in Amstelveen en is oprichter van het Amstelveens schrijverscollectief.

Toon aanbod