Luistervoorbeeld

Het meisje uit het verscholen dorp

SerieOnderweg naar Zuid-Afrika deel 2
Auteur Irma Joubert
Spreker Marjolein Algera
Speelduur 17u 6m 58s
€ 17,99

Beschrijving

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg - behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal het daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt?

Details

ImprintMozaiek
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 9 juni 2020
ISBN 9789023959885
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 6m 58s
Bestandsgrootte 940 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Irma Joubert

Irma Joubert (1947) is een Zuid-Afrikaanse schrijfster van historische fictie. Ze werd in Pretoria geboren en groeide op in Bosveld op een boerderij. Na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Pretoria en UNISA gaf ze tot 2004 Afrikaans en geschiedenis op een middelbare school.

Na haar pensioen volgde ze enkele schrijverscursussen. Haar eerste twee boeken, Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis, verschenen in 2006. Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt de schrijfster veel historische feiten in haar romans.

Toon aanbod