Afscheid van Ierland
Afscheid van Ierland

Afscheid van Ierland

'Afscheid van Ierland' is het tweede deel in de indrukwekkende trilogie 'Grace O’Malley', over een moedige jonge Ierse vrouw die ondanks zware tegenslagen kracht vindt om opnieuw te beginnen.

Serie

Auteur

Ann Moore

Spreker

Jorien Zeevaart

Speelduur

15 uur 24 min

€ 14,99

Beschrijving

In deze adembenemende historische roman verlaat een jonge moeder haar vaderland – en begint een nieuw leven.

In de hoop op een betere toekomst vertrekt Grace O’Malley per schip uit Ierland. Wat ze achterlaat is een land waarmee ze met al haar vezels verbonden is – een land in doodsnood. Wat ze ook achterlaat is haar pasgeboren zoontje. Ze overleeft de reis, wat lang niet voor alle medepassagiers geldt, en voegt ze zich bij haar broer Sean, die al sterk veranderd is door het snelle leven in Manhattan. Gekweld door de keuzes die ze in haar verleden heeft gemaakt en wanhopig verlangend naar nieuws over haar zoontje dat ze in County Cork heeft achtergelaten, valt het leven in haar nieuwe vaderland haar zwaar. En dat wordt er niet beter op als ze de harde realiteit van het immigrantenleven uit de eerste hand leert kennen. Het Ierse district, waar de immigranten gedwongen wonen, is een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit. Grace vindt troost in de vriendschap met Rya, een weggelopen slavin die zelf ook afschuwelijke keuzes heeft moeten maken. Ook de kapitein van het schip, Reynders, leert ze kennen als een betrouwbare man. Langzamerhand vat ze moed om op te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid – maar haar dappere daden vormen een bedreiging voor de mensen die ze juist wil beschermen.

Afscheid van Ierland is een onvergetelijk verhaal van tragedie en triomf. Het zal weerklank vinden in het hart van iedereen die ooit in zijn leven opnieuw heeft moeten beginnen.

Details

Imprint

Mozaiek

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

29 november 2021

ISBN

9789023960706

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 24 min

Bestandsgrootte

1269 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ann Moore is angliste. Zij schreef de trilogie Dochter van Ierland, Afscheid van Ierland en Achter de horizon.

Meer auteur Ann Moore Bekijk alles

Achter de horizon

Achter de horizon

Ann Moore

€ 14,99
Dochter van Ierland
€ 14,99

Meer spreker Jorien Zeevaart Bekijk alles

Geniaal vitaal

Geniaal vitaal

Yael Adler

€ 14,99
Er hangt liefde in de lucht
€ 6,99
Oost west, thuis best

Oost west, thuis best

Cathy Bramley

€ 6,99
Van je familie moet je het hebben
€ 6,99