Luistervoorbeeld

De responsive enterprise

In 9 stappen naar een snelle en wendbare organisatie
Auteur Rini van Solingen, Vikram Kapoor
Voorlezer Rini van Solingen
Speelduur 2u 35m 51s
€ 14,99

Beschrijving

De wereld versnelt. Het maken van plannen lijkt soms zelfs zinloos; zodra de spreekwoordelijke inkt nog niet droog is, verandert er weer wat en is het plan al achterhaald. Responsiveness is daarom een cruciale eigenschap voor organisaties om snel te kunnen acteren in onze dynamische wereld. Grote organisaties zijn die responsiveness vaak kwijtgeraakt ten opzichte van startups, terwijl ze feitelijk een veel betere uitgangspositie hebben. Ze hebben namelijk wél klanten, diensten, producten en geld.

Dit luisterboek vertelt het verhaal van Ron en Mark. Ron is directeur bij een groot internationaal bedrijf, waar de bureaucratie welig tiert, ten koste van energie en klantgerichtheid. Mark daarentegen is directeur-eigenaar van een jong, snelgroeiend bedrijf, waar pionieren voorop staat en frisheid en responsiveness de boventoon voeren.

Tijdens een rondje golf bespreken ze de belangrijkste principes om organisaties responsive te maken. Hoewel Ron sceptisch is en vaak denkt dat dit in zijn organisatie niet haalbaar is, vindt hij zijn enthousiasme terug. Hij ontdekt hoe hij binnen de dynamiek van zijn eigen organisatie toch direct aan de slag kan. Al pratend nemen ze de stappen door waarmee de organisatie van Ron net zo snel en slagvaardig kan worden als die van Mark.

Inhoud
1. Een pijnlijk besef
2. Hole 1: Autonome teams (minibedrijfjes)
3. Hole 2: Een ambitieus hoger doel
4. Hole 3: Extreme transparantie
5. Hole 4: Klant(en) aan het stuur
6. Hole 5: Veel experimenteren
7. Hole 6: Individueel ondernemer- en vakmanschap
8. Hole 7: Zelfschalende cultuur
9. Hole 8: Ritme als houvast
10. Hole 9: Software en data 11. Is dit alles?

Details

ImprintBoom
UitgeverProwareness
Publicatiedatum 12 maart 2017
ISBN 9789024407576
Taal Nederlands
Speelduur 2u 35m 51s
Bestandsgrootte 143 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Dit boek komt als geroepen. Het biedt een uitstekend overzicht over wat je als leidinggevende kunt doen om organisaties te bouwen waarin data-gedreven handelen voor maximale klantimpact volledig centraal staat. Kortom, verplichte kost voor iedereen met een ambitieuze innovatie- of veranderambitie!’ (Daniel Ropers, Managing director bij bol.com)

Over de auteur
Photo Rini van Solingen
Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness en hoogleraar aan de TU Delft. Hij is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft.

Toon aanbod