Luistervoorbeeld

Het Rosie project

Auteur Graeme Simsion
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 9u 18m 36s
€ 12,99

Beschrijving

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Details

UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 11 september 2015
ISBN 9789024586561
Taal Nederlands
Speelduur 9u 18m 36s
Bestandsgrootte 511 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Geestig debuut over de eigenaardigheden van een begaafde autist.’ (de Volkskrant)

‘Een van de meest innemende, charmante, fascinerende literaire personages die ik in lange tijd heb ontmoet.’ (The Times)

'Spannend, nerdy, lief en grappig. Het Rosie Project wordt een wereldwijde hit.' (NRC Handelsblad)

'Een autist om verliefd op te worden. Grappig, ontroerend en prima geschreven. Een boek dat de wereld zal veroveren.' (Veronica Magazine)

'Ontroerend en grappig.' (Glamour)

'Origineel, verrassend en hilarisch.' (Flair)

'Het Rosie Project is een regelrechte aanrader: een hartverwarmend verhaal, waar - ondanks het feit dat Don technisch gezien niet in staat is om echt lief te hebben - de liefde van de paginas afdruipt. Ik heb werkelijk waar niets negatief te zeggen over dit boek (behalve misschien dat het van mij veel langer had mogen zijn!) (...) Ren naar de winkel, koop dit boek en start reading! Vijf hartjes' (chicklit.nl)

‘Grappig en overtuigend en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het afgelopen jaar.’ (7 Days)

‘Het Rosie project is zo ontzettend leuk en vlot geschreven dat je sommige dingen echt voor je ziet en het niet kan laten om erom te lachen of op zijn minst een glimlach te produceren.’ (Bangersisters.nl)

'Het Rosie project is een van die boeken die je verrassen, ontroeren en lange tijd bijblijven. Het is gewoonweg een heerlijk boek.' (tessaheijtmeijer.nl)

'Niets dan lof voor Graeme Simsion.' (jennysbookcase.nl)

'Zeer sympathieke en warme roman, die een mooie balans vindt tussen humor en de meer gevoelige scènes. De personages zijn interessant en - juist omdat ze niet altijd even perfect zijn - geloofwaardig.' (NBD Biblion)

'Een intelligent, bijzonder vermakelijk en zeer lezenswaard boek.' (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen)

Over de auteur
Photo Graeme Simsion
Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures. Het Rosie Effect is de opvolger van deze wereldwijde hit. Simsion is getrouwd en heeft twee kinderen.

Toon aanbod