Schindlers lijst
Schindlers lijst

Schindlers lijst

Het indrukwekkende levensverhaal van Oskar Schindler, een Duitse industrieel en zwarthandelaar, die meer dan duizend joden van de dood redde. Verfilmd door Steven Spielberg als Schindlers List.

Auteur

Thomas Keneally

Spreker

Wilbert Gieske

Speelduur

16 uur 3 min

€ 14,99

Beschrijving

Schindlers lijst is het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van de Duitse industrieel en zwarthandelaar Oskar Schindler, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een fabriek had in de schaduw van het concentratiekamp Auschwitz. Op slimme wijze wist Schindler meer dan duizend van zijn Joodse arbeiders van de dood te redden. De getuigenissen van deze ‘Schindlerjuden’ verwerkte Keneally in Schindlers lijst. Het boek won de Booker Prize, de hoogste Engelse literaire onderscheiding, en werd verfilmd door Steven Spielberg met Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley in de hoofdrollen. ‘Dit boek heeft mij toch het dichtst gebracht bij de mensen die deze verschrikking hebben ondergaan.’ De Morgen ‘Diep ontroerend, een roman die zich strikt houdt aan de werkelijkheid.’ Opzij ‘Er zijn weinig boeken die zo beeldend de sfeer weten te treffen van de misdadigheid en krankzinnigheid van de Jodenvervolging.’ Biblion ‘De belangrijkste regie uit mijn carrière.’ Steven Spielberg

Details

Imprint

Luitingh Sijthoff

Uitgever

Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Publicatiedatum

2 april 2021

ISBN

9789024596102

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 3 min

Bestandsgrootte

881 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Thomas Keneally werd in 1935 in Sydney, Australië geboren. Hij ging naar verschillende scholen aan de noordkust van New South Wales voor hij theologie ging studeren om een katholieke priester te worden. Hij besloot uiteindelijk toch geen priester te worden en ging administratief werk doen en werd leraar tot hij in 1964 zijn eerste roman publiceerde. Sindsdien is hij fulltime schrijver en geeft soms lessen als gastdocent aan de universiteit.

Meer spreker Wilbert Gieske Bekijk alles

Hoogspanning

Geir Jordet

€ 14,99

De reus uit de Rif

Mohammed Benzakour

€ 10,99
Spiegeldagen

Spiegeldagen

Mark H. Stokmans

€ 16,99

Vrienden voor het leven

Danielle Steel

€ 14,99