Kunstgeschiedenis
Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis

Een aanstekelijk en belangwekkend betoog, voor iedereen met interesse in kunst.

Serie

Auteur

Kitty Zijlmans

Spreker

Tessel Blok

Speelduur

5 uur 11 min

€ 9,49

Beschrijving

Waar de kunstgeschiedenis zich traditioneel op de westerse wereld richtte en een lineaire ontwikkeling presenteerde, zien we nu een tendens om kunst mondiaal en als een veelvoud van vertellingen te beschouwen. Kunst als een wereldwijd fenomeen zien, betekent ook opnieuw kijken naar de grondslagen van het vakgebied. Kitty Zijlmans doet een voorstel voor een brede en geïntegreerde blik, en rijgt thema's als tijd, plaats, stijl, originaliteit, gender en diversiteit aan elkaar.

Talrijke kunstwerken passeren daarbij de revue. Een aanstekelijk en belangwekkend betoog, waarvan iedereen met interesse in kunst of met een rol in de kunstwereld kennis zou moeten nemen.

Details

Imprint

Athenaeum - Polak & van Gennep

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

1 juli 2019

ISBN

9789025307639

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 11 min

Bestandsgrootte

286 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Prof. dr. Kitty Zijlmans (1955) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, waar zij in 1989 promoveerde op het proefschrift Kunst / Geschiedenis / Kunstgeschiedenis. Theorie en praktijk van een kunsthistorische methode op systeemtheoretische basis (Leiden 1990). Op 1 juli 2000 werd zij benoemd tot hoogleraar in de “Geschiedenis en theorie van de beeldende kunst van de nieuwste tijd” aan de Universiteit Leiden. Zij is voorzitter van de programmacommissie van het door NWO/Geesteswetenschappen gesubsidieerde onderzoeksprogramma Transformaties in Kunst en Cultuur (2003-2011). Van 2006-2010 was zij lid van de Commissie Beeldende Kunst en Vormgeving van Raad voor Cultuur, sinds maart 2006 adviseur van het NIAS en sinds 1 januari 2009 van NWO/Geesteswetenschappen. In 2010 werd zij benoemd tot lid van de KNAW.

Haar interesse ligt op het gebied van de hedendaagse kunst, kunsttheorie en methodologie. Daarnaast hebben de positie en het aandeel van de vrouw in kunst en cultuur en de huidige interculturele processen en globalisering van de (kunst)wereld haar bijzondere belangstelling. Twee sleutelpublicaties zijn: World Art Studies: Exploring Concepts and Approaches. Eds. Kitty Zijlmans and Wilfried van Damme (Amsterdam 2008) en vanwege de samenwerking met beeldend kunstenaars: CO-OPs. Interterritoriale verkenningen in kunst en wetenschap / Exploring new territories in art and science. Eds. Kitty Zijlmans, Rob Zwijnenberg, Krien Clevis (Amsterdam 2007).

Meer auteur Kitty Zijlmans Bekijk alles

Wat is kunstgeschiedenis?

Wat is kunstgeschiedenis?

Kitty Zijlmans

€ 25,00

Meer spreker Tessel Blok Bekijk alles

De kleine Piketty

De kleine Piketty

Martin Visser, Wouter van Bergen

€ 7,99
Dragelijke lichtheid

Dragelijke lichtheid

Dieuwertje Blok

€ 14,99
De radiozussen

De radiozussen

Eva Wagendorfer

€ 14,99
Op de kop getikt

Op de kop getikt

Paulien Bom

€ 12,95