Luistervoorbeeld

Zondagavond

Auteur Vonne van der Meer
Spreker Vonne van der Meer
Speelduur 4u 21m 24s
€ 12,99

Beschrijving

Plaats van handeling: een appartement aan de Churchilllaan in Amsterdam. Tijd: september, begin jaren negentig. Personages: Robert Blauwhuis, weduwnaar; Freeke, zijn dochter; Mila Salomons, de vrouw die hij in de oorlog in veiligheid heeft gebracht. De vrouwen mijden elkaar als waren zij rivalen in de liefde.

'Je kunt je dankbaarheid niet in een gat gooien,' schrijft Robert in een brief aan zijn dochter. Hij heeft zijn leven lang verzwegen wat er gebeurd is toen hij als tweeën twintigjarige student Mila, toen nog een baby, naar een onderduikadres bracht. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden - 'of moet ik het een wonder noemen? ' - heeft hij haar kunnen redden. Op een zondagavond lukt het hem eindelijk zich uit te spreken. Hij beseft nog maar nauwelijks wat hij al pratende heeft ontdekt, als hem iets overkomt wat hem opnieuw de mond snoert. Dan zijn de vrouwen aan elkaar overgeleverd, en hij aan hen.

Details

ImprintUitgeverij AtlasContact
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 18 november 2011
ISBN 9789025439064
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 21m 24s
Bestandsgrootte 137 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Vonne van der Meer tovert verrassingen tevoorschijn en laat de lezer raden naar het verzwegene in Zondagavond, roman die getuigt van vakmanschap.' - De Volkskrant

'Zondagavond is spannend en ontroerend.' - Algemeen Dagblad

'Haar beschrijving van de rituele toediening van de laatste sacramenten is een hoogtepunt, zelfs voor een intens ongelovige.' - NRC Next


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Vonne van der Meer

Vonne van der Meer (1952) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. Vanaf dat moment publiceerde zij elke twee, drie jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als De reis naar het kind (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen Eilandgasten. Veel van haar boeken zijn vertaald, o.a. in het Duits en Frans. Sinds 2014 geeft zij les aan de afdeling schrijven van de Brusselse film- en televisieacademie het Ritcs.

Toon aanbod