Luistervoorbeeld

Nooit ziek geweest

Auteur Nico Dijkshoorn
Voorlezer Nico Dijkshoorn
Speelduur 5u 37m 41s
€ 12,99

Beschrijving

‘Wat heel bijzonder is, zuster, is dat ik nooit ziek ben geweest. Nooit. Nooit ziek geweest. Andere mensen om ons heen, vrienden, je hoort niet anders, maar ik vind dat waanzin.’

Klaas zit in een verzorgingstehuis. Zijn zoon zit naast hem, zwijgend. De losgezongen zinnen van de vader roepen herinneringen op aan woeste verjaardagsfeesten van vroeger, aan vakanties met veel gelach en ruzie, aan een moeder die altijd volgde – en een vader die er ondanks zijn permanente aanwezigheid nooit echt was.

Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 9 februari 2012
ISBN 9789025454272
Taal Nederlands
Speelduur 5u 37m 41s
Bestandsgrootte 167 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Vilein spreken - mooi schrijven. Dat is de crux.' - NRC Next

'Met [...] snelschrijver en rasverteller Nico Dijkshoorn in de auto, vergeet je de tijd.' - Esta

Over de auteur
Photo Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn (1960) is schrijver, dichter en columnist van Voetbal International. Hij schreef op de weblogs Retecool.com en GeenStijl onder zowel het pseudoniem P. Kouwes als zijn eigen naam. Hij schrijft teksten voor Draadstaal en Dit was het nieuws, en is huisdichter van De wereld draait door.

Als P. Kouwes schreef hij de uiterst succesvolle dichtbundel Daar schrik je toch van. De eerste 1000 gedichten. De tranen van Kuif den Dolder is zijn romandebuut over een fictieve legendarische voetbalheld. Dijkshoorn Leest! is zijn eerste luisterboek.

Toon aanbod