Luistervoorbeeld

J. Kessels: The Novel

Auteur Thomése
Voorlezer Thomése
Speelduur 5u 54m 47s
€ 12,99

Beschrijving

J. Kessels: the novel is het krankzinnige verslag van een ongewenste reis van de schrijver P.F. Thomése met zijn beste vriend (en favoriete personage) J. Kessels naar Sankt Pauli, Hamburgs uitgewoonde hoerenbuurt, en weer terug naar Tilburg.

Het is allemaal de schuld van Bertje, een oude kennis uit de Cafetaria Van Vroeger, wiens knetterhete frituurspetter van een zus de tongen nog steeds weet los te maken. En niet alleen de tongen. Waardoor de vrienden algauw verstrikt raken in een web van intriges waar zij zelf part noch deel aan hebben.

'Van mij hoeft het allemaal niet zo,' verzucht J. Kessels als ze het zoveelste pittoreske toplesstentje uitlopen.
Maar als hij de kofferbak van zijn Toyota Kamikaze openmaakt, doet hij een afgrijselijke ontdekking. En dan begint het balletje (of wat het ook is) pas goed te rollen.

De 'filmmuziek' op dit luisterboek is bedacht door multi-instrumentalist Bertram Mourits (o.a. The Yearlings), Thomése's vaste banjoman, die hier ook lapsteel, dobro en slide guitar speelt. Hij wordt vakkundig terzijde gestaan door Nico Dijkshoorn en diens vrienden van de bekende countryrockband The Hank Five.

Winnaar van de esta luisterboek award 2010.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 26 mei 2010
ISBN 9789025456696
Taal Nederlands
Speelduur 5u 54m 47s
Bestandsgrootte 197 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Het is geen road movie maar een road novel, een reisverhaal over de snelweg tussen Tilburg en Hamburg. Thomése suggereert met succes een gevoel van vrijheid en dynamiek, in een ogenschijnlijk spontaan opgeschreven, maar doordacht geconstrueerd verhaal.' - Algemeen Dagblad

'Hamburgse hoeren, een lijk in de kofferbak: met zulke ingrediënten bouwt P.F. Thomése een memorabel boek, dat doet denken aan de film 'Pulp fiction'.' - Trouw

Over de auteur
Thomése