Luistervoorbeeld

De goede zoon

Auteur Rob van Essen
Voorlezer Frank Rigter
Speelduur 11u 17m 39s
€ 12,99

Beschrijving

De goede zoon is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019.

In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.

De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 6 augustus 2019
ISBN 9789025458287
Taal Nederlands
Speelduur 11u 17m 39s
Bestandsgrootte 931 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Rob van Essen
Rob van Essen

Rob van Essen (1963) debuteerde in 1996 met de roman Reddend zwemmen. Daarna verschenen meerdere boeken. De roman Visser (2009) belandde op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, de verhalenbundel Hier wonen ook mensen haalde de shortlist van de Gouden Boekenuil en werd bekroond met de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs, voor de beste korteverhalenbundel van 2014. In 2017 verscheen zijn roman Winter in Amerika. Van Essen werkt ook als recensent Angelsaksische literatuur voor NRC Handelsblad.

Toon aanbod