De man in de rode mantel
De man in de rode mantel

De man in de rode mantel

Julian Barnes tilt Samuel Pozzi uit de vergetelheid in dit wervelende portret van een ruimdenkende man en de bruisende tijd waarin hij leefde.

Auteur

Julian Barnes

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Ronald Vlek

Speelduur

8 uur 59 min

€ 14,99

Beschrijving

Julian Barnes gidst ons in ‘De man in de rode mantel’ door een van zijn lievelingstijdperken, de Belle Époque. Hoofdpersoon Samuel Jean Pozzi (1846-1918), dokter van de beau monde in Parijs, kunstliefhebber, anglofiel, vriend van Marcel Proust en vertaler van Charles Darwin: een buitengewoon veelzijdig man, een echte Europeaan, en een voetnoot in de geschiedenis. Tot nu. Julian Barnes tilt Pozzi in deze geestige, rijk geïllustreerde, onconventionele biografie voor heel even uit de vergetelheid. Een wervelende portret van een ruimdenkende man en de bruisende tijd waarin hij leefde. ,

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

20 december 2019

ISBN

9789025458485

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 59 min

Bestandsgrootte

494 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Julian Barnes (1946) is geboren in Leicester, Engeland, en debuteerde in 1980 met 'Metroland'. Hij heeft voor zijn boeken vele prijzen gekregen, hij is de enige auteur die zowel de Prix Médicis en de Prix Fémina heeft gewonnen. In 2011 ontving hij de prestigieuze David Cohen Prize for Literature, een tweejaarlijkse Britse oeuvreprijs. Al vier keer stond hij op de shortlist voor de Man Booker Prize. Met zijn roman 'Alsof het voorbij is' won hij die prijs ook daadwerkelijk. De roman is verfilmd voor de bioscoop, met onder anderen Michelle Dockery en Emma Mortimer. In 2016 verscheen 'Het tumult van de tijd', een fictionele biografie van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj. De roman 'Het enige verhaal' verscheen in 2018, en 'De man in de rode mantel' in 2019. Van Barnes verschenen de afgelopen decennia drie verhalenbundels en één nagekomen los verhaal – die nu allemaal voor het eerst zijn bijeengebracht in 'Verzamelde verhalen', dat in augustus 2021 is verschenen. Zijn nieuwste roman, getiteld 'Elizabeth Finch, verschijnt in april 2022.

www.julianbarnes.com

(Foto: © Urszula Soltys)

Meer auteur Julian Barnes Bekijk alles

Elizabeth Finch

Elizabeth Finch

Julian Barnes

€ 12,99
Alsof het voorbij is

Alsof het voorbij is

Julian Barnes

€ 12,99
Het enige verhaal

Het enige verhaal

Julian Barnes

€ 12,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Jeffrey Archer

€ 14,99
Kerstverhalen en wintersprookjes
€ 6,99
Peter Pan

Peter Pan

J.M. Barrie

€ 7,99
Felicity de Vis

Felicity de Vis

Abel Studios

€ 7,99