Elizabeth Finch
Elizabeth Finch

Elizabeth Finch

Van de schrijver van 'Alsof het voorbij is': de bevlogen, gesloten professor ‘cultuur en beschaving’ Elizabeth Finch is een bron van eindeloze fascinatie voor haar cursisten.

Auteur

Julian Barnes

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Ronald Vlek

Speelduur

5 uur 59 min

€ 12,99

Beschrijving

In ‘Elizabeth Finch’ van Julian Barnes is Neil op een kruispunt in zijn leven aanbeland wanneer hij besluit opnieuw plaats te nemen in de collegebanken. De gescheiden vader en gewezen acteur is toe aan een geestelijke opfrisser en schrijft zich in voor de cursus ‘Cultuur en beschaving’. Vanaf de eerste lesdag raakt hij in de ban van zijn iets oudere professor. Elizabeth Finch doceert in eloquente, rokerige volzinnen over Sint-Ursula, Goethe, Julianus de Afvallige, de Verlichting, en over de parallellen tussen verleden en heden. Ze is een toonbeeld van ruimdenkendheid, en verwacht hetzelfde van haar cursisten. Alle intellectuele openheid ten spijt blijkt Elizabeth Finch een gesloten figuur die haar privéleven hermetisch afschermt – en daardoor Neil en zijn medecursisten des te meer fascineert. Neils kalverliefde wordt pas echt een obsessie wanneer hij jaren later onverwacht de schriftelijke nalatenschap van zijn mentor erft: dozen vol aantekeningen die wijzen op haar eigen obsessie. Wat bewoog de mysterieuze Elizabeth Finch nou werkelijk? Wat beoogde ze met dit postume gebaar? Welke opdracht moet Neil voor zijn grote voorbeeld voltooien?

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juni 2022

ISBN

9789025472856

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 59 min

Bestandsgrootte

329 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Julian Barnes is auteur van veertien romans, waaronder de grote internationale bestseller Alsof het voorbij is, die in 2011 bekroond werd met de Man Booker Prize en in 2017 werd verfilmd. Hij schreef ook korte verhalen, essays en non-fictieboeken, zoals Niets te vrezen, Hoogteverschillen en de bundel In ogenschouw. In 2017 werd Barnes de Légion d’honneur toegekend. In 2018 verscheen de roman Het enige verhaal, die in Nederland en Vlaanderen met lof werd overladen en waarvan er meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. In 2019 verscheen de alom geprezen De man in de rode mantel.

Meer auteur Julian Barnes Bekijk alles

De man in de rode mantel

De man in de rode mantel

Julian Barnes

€ 14,99
Alsof het voorbij is

Alsof het voorbij is

Julian Barnes

€ 12,99
Het enige verhaal

Het enige verhaal

Julian Barnes

€ 12,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Marieke Foppen, Marieke van Lierop

€ 14,99
De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99
De zoon van Sinterklaas
€ 6,99
De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99