De straat
De straat

De straat

‘De straat’ is als de subway in New York, voortdenderend naar een station waarvan je niet weet of je daar heen wilt. Maar je moet wel, onderweg uitstappen gaat niet, wegleggen van het boek ook niet.

Auteur

Ann Petry

Spreker

Naomi Veldwijk

Vertaler

Lisette Graswinckel

Speelduur

12 uur 15 min

€ 14,99

Beschrijving

Ann Petry’s roman ‘De straat’ beschrijft Lutie Johnson, een sinds kort alleenstaande jonge zwarte moeder, probeert uit alle macht haar zoontje Bub betere kansen in het leven te bieden. Ze betrekt een uitgewoond flatje in 116th Street, een zijstraat in Harlem, dat ze zich als werkende vrouw net kan veroorloven. Dat Lutie toevallig ook beeldschoon is maakt haar situatie alleen maar ingewikkelder, omdat alle mannen, wit of zwart, uiteindelijk maar één ding van haar willen. Als haar ongure huismeester door haar geobsedeerd raakt, laat Lutie niet met zich sollen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

8 september 2020

ISBN

9789025468897

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 15 min

Bestandsgrootte

1010 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Ann Petry volgde een opleiding tot apotheker en werkte als journalist in Harlem voordat ze fictie ging schrijven. Haar debuut ‘De straat’ was een literair fenomeen in 1946, de eerste roman van een zwarte Amerikaanse vrouw waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Tot op de dag van vandaag is het een van de weinige romans met een zwarte vrouw uit de arbeidersklasse als hoofdpersoon.

Meer spreker Naomi Veldwijk Bekijk alles

HARDOP

HARDOP

Akwasi, Jasper Albinus

€ 9,99