Hartschade
Hartschade

Hartschade

Na een hartaanval verzet Hella de Jonge zich tegen de vaak niet op de persoon toegemeten, zware medicatie, en hervindt juist daardoor haar levenslust.

Auteur

Hella de Jonge

Spreker

Dieuwertje Blok

Speelduur

6 uur 30 min

€ 9,99

Beschrijving

Hella de Jonge vindt zichzelf in Hartschade terug in een ziekenhuis, aan de monitor: hartaanval. Hella is oma van een meisje met een aangeboren hartkwaal, maar de signalen waren niet herkend. Er volgen confrontaties met artsen, maar ook met haar zieke vader, die zijn schrijvende dochter niet in haar waarde kan laten. Ervaringen uit haar vroege jeugd en de zorg om haar kleindochter eisen hun tol. Ze probeert de mogelijke oorzaken van haar angstaanjagende conditie te ontrafelen. Maar de goede bedoelingen van de specialisten dreigen haar tot een gevangene van een systeem te maken. Hella verzet zich tegen de vaak niet op de persoon toegemeten, zware medicatie, en hervindt daardoor haar levenslust. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juli 2022

ISBN

9789025473792

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 30 min

Bestandsgrootte

537 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Hella de Jonge-Asser (1949), beeldhouwster en schrijfster volgde de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en exposeerde haar werk in diverse galeries. Ze is verantwoordelijk voor veel van de grafische aankleding, de decor- en kostuumontwerpen en de muzikale omlijsting van de solovoorstellingen van haar man Freek de Jonge. Hella de Jonge debuteerde in 2006 met het autobiografische boek 'Los van de Wereld', in 2012 gevolgd door 'Spring'. In 2014 maakte ze de film 'Verlies niet de moed', over de oorlogsgeschiedenis van haar familie.

Meer auteur Hella de Jonge Bekijk alles

Los van de wereld

Los van de wereld

Hella de Jonge

€ 13,55

Meer spreker Dieuwertje Blok Bekijk alles

Ze kwamen ons halen

Martine Letterie

€ 12,99
Levend verkocht

Levend verkocht

Eric Oosthoek

€ 12,99
Fred & Ginger

Fred & Ginger

Jackie van Laren, Petra Vollinga

€ 14,99
Bloedlijn

Bloedlijn

Simone van der Vlugt

€ 15,99