Rafael
Rafael

Rafael

Een waargebeurd verhaal over een jonge kapster uit Brabant, die de vader van haar nog ongeboren kind, naar Nederland probeert te halen uit een vluchtelingenkamp. Verfilmd door Ben Sombogaart.

Auteur

Christine Otten

Spreker

Wynn Heliczer

Speelduur

3 uur 55 min

€ 9,99

Beschrijving

De Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

14 juni 2022

ISBN

9789025473808

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 55 min

Bestandsgrootte

215 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Christine Otten (1961) debuteerde in 1995 met 'Blauw metaal', dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs. Met haar roman 'De laatste dichters' uit 2004 brak ze door naar een groot publiek. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, en bewerkt tot een theatervoorstelling. In 2008 verscheen 'Als Casablanca' en in januari 2010 de spraakmakende roman 'In wonderland'. In 2011 schreef Otten (samen met fotokunstenaar Erik Kessels) het Boekenweekessay.

Meer auteur Christine Otten Bekijk alles

Een van ons

Een van ons

Christine Otten

€ 12,99

Meer spreker Wynn Heliczer Bekijk alles

Dior en dennenbomen

Dior en dennenbomen

Mariëtte Middelbeek

€ 9,99
Huis van vuur & schaduw

Huis van vuur & schaduw

Sarah J. Maas

€ 19,99
Zin

Zin

Jackie van Laren

€ 14,99
Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?
€ 12,95