12 jaar slaaf
12 jaar slaaf

12 jaar slaaf

Het aangrijpende verhaal van Solomon Northup, als vrij man geboren, ontvoerd en tot slaaf gemaakt. 12 jaar werkt hij gedwongen op plantages alvorens zijn vrijheid terug te veroveren.

€ 9,99

Beschrijving

Solomon Northup is een vrij man, woonachtig in New York. Wanneer hij wordt ontvoerd en als slaaf wordt verkocht, gedrogeerd, geslagen, een nieuwe naam gegeven en weggevoerd van zijn vrouw en kinderen, vreest Solomon te sterven als hij zijn ware identiteit onthult. Dit is het waargebeurde verhaal van zijn twaalf jaar als slaaf: over de eindeloze wreedheid, de dagelijkse vernederingen en de constante angst, maar ook over de manier waarop hij en zijn medeslaven probeerden hun menselijkheid te bewaren en te overleven.

Ik kon niet geloven dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Het voelde net zo belangrijk als het dagboek van Anne Frank, maar dan honderd jaar eerder gepubliceerd. (Steve McQueen).

Solomon Northup publiceerde hij zijn memoires kort na zijn uiteindelijke ontsnapping en oogstte veel bijval met zijn verhaal. Hij spande juridische stappen aan tegen zijn ontvoerders, maar ze werden nooit vervolgd. De details van zijn leven daarna zijn onbekend, maar er wordt van uitgegaan dat hij is overleden in Glen Falls, New York, rond 1863.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juli 2022

ISBN

9789025473822

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 52 min

Bestandsgrootte

432 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Solomon Northup (1808-1863) werd als vrij man geboren in Minerva in de staat New York. Hij verdiende de kost onder meer als violist, maar werd in 1841 onder valse voorwendselen meegelokt naar Washington, D.C., waar de slavernij nog niet was afgeschaft. Hij werd twaalf jaar lang tewerkgesteld onder erbarmelijke omstandigheden. In 1853 herwon hij zijn vrijheid en publiceerde hij zijn memoires.

Meer spreker Yannick Jozefzoon Bekijk alles

Fake!
5.0

Fake!

Carry Slee

€ 12,99
Wij slaven van Suriname
€ 14,99
De vijfde berg

De vijfde berg

Paulo Coelho

€ 11,99
Nu ik je zie

Nu ik je zie

Merlijn Kamerling

€ 14,99