Wij slaven van Suriname
Wij slaven van Suriname

Wij slaven van Suriname

Vanaf de verschijning is ‘Wij slaven van Suriname’ een controversieel en belangrijk boek geweest – en nog altijd actueel. Anton de Kom is in 2020 opgenomen in de historische canon van Nederland.

Auteur

Anton de Kom

Spreker

Yannick Jozefzoon

Speelduur

7 uur 54 min

€ 14,99

Beschrijving

Wij slaven van Suriname is zowel een literair meesterwerk, een persoonlijke en algemene geschiedschrijving als een felle aanklacht tegen racisme en uitbuiting. In dit boek uit 1934 werd voor het eerst de Surinaamse geschiedenis beschreven vanuit antikoloniaal gezichtspunt, door een afstammeling van slaafgemaakten die de gevolgen van de koloniale overheersing aan den lijve had ondervonden. Anton de Kom vertelt hoe het Nederlandse koloniale bewind het land en zijn inwoners onderdrukte, en hoe verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen daartegen in opstand kwamen. Met grote eruditie schrijft hij over de verschrikkingen, maar ook over moed, zelfrespect en vrijheid.

160 jaar na de officiële afschaffing van de slavernij en bijna 90 jaar na de eerste publicatie heeft het boek, en zijn boodschap, niets aan zeggingskracht ingeboet.

Deze nieuwe editie bevat nieuwe inleidingen van Mitchell Esajas, Tessa Leuwsha en Duco van Oostrum’

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

12 november 2020

ISBN

9789045043524

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 54 min

Bestandsgrootte

434 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Anton de Kom (1898-1945) is een van de belangrijkste stemmen in de antikoloniale beweging van de 20e eeuw. ‘Vrijheidsstrijder, verzetsheld, vakbondsman, activist, schrijver en banneling’ staat er op het voetstuk van zijn beeld in Amsterdam. In de jaren ’30 werd De Kom verbannen uit Suriname. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het Nederlandse verzet. Op 24 april 1945 overleed hij in een Duits concentratiekamp.

Meer auteur Anton de Kom Bekijk alles

Anangsieh tories

Anangsieh tories

Anton de Kom

€ 9,99

Meer spreker Yannick Jozefzoon Bekijk alles

12 jaar slaaf

12 jaar slaaf

Solomon Northup

€ 9,99
Fake!
5.0

Fake!

Carry Slee

€ 12,99
De vijfde berg

De vijfde berg

Paulo Coelho

€ 11,99
Nu ik je zie

Nu ik je zie

Merlijn Kamerling

€ 14,99