Anangsieh tories
Anangsieh tories

Anangsieh tories

Verhalen van de spin uit Suriname

Vier prachtige verhalen over de slimme spin Anangsieh van Anton de Kom, schrijver van het beroemde boek ‘Wij Slaven van Suriname’.

Auteur

Anton de Kom

Spreker

Gerda Havertong

Speelduur

5 uur 33 min

€ 9,99

Beschrijving

In ‘Anangsieh tories’ geeft Anton de Kom zijn eigen draai aan de sprookjesachtige verhalen over de slimme, gewiekste spin. De Kom, schrijver van het beroemde boek ‘Wij slaven van Suriname’, werd in 1933 uit zijn vaderland Suriname verbannen. In Nederland vertelde hij deze Anangsieh tories aan zijn kinderen. De verhalen betoveren de lezer door hun vitaliteit, knisperende frisheid en rijke verbeeldingskracht. In de prachtige, talige beschrijvingen van de Surinaamse cultuur en natuur is De Koms verlangen naar en zijn liefde voor zijn vaderland voelbaar.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

30 juni 2022

ISBN

9789045047164

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 33 min

Bestandsgrootte

458 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Anton de Kom (1898-1945) is een van de belangrijkste stemmen in de antikoloniale beweging van de 20e eeuw. ‘Vrijheidsstrijder, verzetsheld, vakbondsman, activist, schrijver en banneling’ staat er op het voetstuk van zijn beeld in Amsterdam. In de jaren dertig werd De Kom verbannen uit Suriname. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het Nederlandse verzet. Op 24 april 1945 overleed hij in een Duits concentratiekamp.

Meer auteur Anton de Kom Bekijk alles

Wij slaven van Suriname
€ 14,99

Meer spreker Gerda Havertong Bekijk alles

Kerstverhalen en wintersprookjes
€ 6,99
Voor het slapen

Voor het slapen

Mark Haayema

€ 3,99
Het Beste van het Beste
€ 5,99