Dunkelblum zwijgt
Dunkelblum zwijgt

Dunkelblum zwijgt

Een literaire whodunnit over een fictief Oostenrijks dorp met een gruwelijk geheim dat dateert uit de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Auteur

Eva Menasse

Spreker

Esther Floor

Vertaler

Annemarie Vlaming

Speelduur

15 uur 40 min

€ 15,99

Beschrijving

‘Een ongekend knappe roman.’ ***** – de Volkskrant In 'Dunkelblum zwijgt' komen veel personen voor, met elk hun eigen rol in de duistere geschiedenis van het stadje. Als je af en toe wilt nakijken wie ook alweer wie is, dan kun je een personenlijst downloaden op de site van de uitgever. Ga naar atlascontact.nl/dunkelblum Dit is het verhaal van een klein stadje met een groot geheim: achter de keurige façade van het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog schuil. Op de hoogte van deze gebeurtenis, en zwijgend over daad en daders, zijn de oudere Dunkelblumers sinds jaar en dag met elkaar verbonden. In de broeierige augustusmaand van het jaar 1989, terwijl aan de andere kant van de nabijgelegen grens met Hongarije al honderden ddr-vluchtelingen staan te wachten, verschijnt er een geheimzinnige bezoeker in het stadje. Plotseling volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: op een akker aan de rand van de stad wordt een skelet opgegraven en er verdwijnt een jonge vrouw. Op geheimzinnige wijze duiken sporen van het oude misdrijf op, en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

28 november 2022

ISBN

9789025474379

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 40 min

Bestandsgrootte

861 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Vienna is het debuut uit 2005 van Eva Menasse (Wenen, 1970), die sindsdien naam en furore maakte met o.a. Quasikristallen en Dunkelblum zwijgt. Van de Nederlandse vertaling van Dunkelblum zwijgt (2022) zijn er sinds verschijnen meer dan 15.000 verkocht. Vienna is vertaald door Annemarie Vlaming, die op de shortlist stond van de Europese Literatuurprijs voor haar vertaling van Dunkelblum zwijgt.

Vienna verschijnt in maart 2024 bij Atlas Contact

Meer spreker Esther Floor Bekijk alles

Een vrouw

Annie Ernaux

€ 12,99

De plek

Annie Ernaux

€ 12,99

Alleen maar hartstocht

Annie Ernaux

€ 12,99

Aloha

Machteld Siegmann

€ 12,99