Mijn lieve gunsteling
Mijn lieve gunsteling

Mijn lieve gunsteling

‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Rijneveld won eerder met ‘De avond is ongemak’ de International Booker Prize.

Auteur

Lucas Rijneveld

Spreker

Hans Kesting

Speelduur

8 uur 48 min

€ 12,99

Beschrijving

‘Mijn lieve gunsteling’ is de nieuwe roman van Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar. De beklemmende bekentenis ‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman ‘De avond is ongemak’ waarmee Lucas Rijneveld als eerste Nederlandse schrijver de International Booker Prize won.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

16 oktober 2023

ISBN

9789025475932

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 48 min

Bestandsgrootte

725 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Lucas Rijneveld (1991) debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In De Volkskrant werd hij vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die hem in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast zijn bestaan als schrijver werkt hij op een melkveebedrijf.

Zijn debuutroman De avond is ongemak werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. De Engelse vertaling (The Discomfort of Evening) werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize. Zijn tweede dichtbundel Fantoommerrie werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs. Voor de roman Mijn lieve gunsteling, waarvan de vertaalrechten aan 14 landen werden verkocht, ontving hij de F. Bordewijk-prijs en zowel de jury- als de publieksprijs van de Vlaamse literatuurpijs de Boon. In 2022 verscheen zijn derde dichtbundel Komijnsplitsers en het Boekenweekessay Het warmtefort.

Meer auteur Lucas Rijneveld Bekijk alles

Fantoommerrie

Fantoommerrie

Lucas Rijneveld

€ 9,99
Komijnsplitsers

Komijnsplitsers

Lucas Rijneveld

€ 9,99
De avond is ongemak

De avond is ongemak

Lucas Rijneveld

€ 12,99

Meer spreker Hans Kesting Bekijk alles

Ze hebben mijn vader vermoord
€ 9,99
Cliënt E. Busken

Cliënt E. Busken

Jeroen Brouwers

€ 14,99
Terug naar Oegstgeest

Terug naar Oegstgeest

Jan Wolkers

€ 14,99
Sprookjes van Godfried Bomans
5.0
€ 14,99