Sprookjes van Godfried Bomans
Sprookjes van Godfried Bomans

Sprookjes van Godfried Bomans

de vierentwintig mooiste sprookjes die Godfried Bomans met zijn grote gevoel voor humor en ironie schreef voor kinderen, waaronder 'De vijvervrouw' en 'De koning die niet dood wilde'.

Dahl heeft als schrijver van bizarre verhalen zijn reputatie gevestigd. Als geen ander weet hij zijn lezer te hypnotiseren, zodat deze de meest fantastische situaties als werkelijkheid accepteert.

Auteur

Godfried Bomans

Spreker

Hans Kesting

Speelduur

3 uur 27 min

€ 14,99

Beschrijving

'Als het vrijdag is en volle maan, dan moet je oppassen. Dan is de wereld behekst. Wie in die nacht bij een vijver komt, die ziet de vijvervrouw. Zij komt stil naar boven, zonder dat er een rimpel in het water beweegt. Zij zegt niets en kijkt je met haar ijskoude ogen aan. Dan wenkt zij met haar witte hand en je gaat het water in of je wilt of niet. Er is niemand die je helpen kan. Het water sluit zich boven je hoofd en wat er dan met je gebeurt, dat weet geen sterveling.' Zo leiden de eerste zinnen van het sprookje De vijvervrouw je een rijk binnen van koningen en koninginnen, van heksen en geesten, van kabouters en griezelige tovenaars.

Dit boek bevat een selectie van vierentwintig van Bomans' spannendste sprookjes. De mooie, sfeervolle illustraties en de heldere stijl z­ullen kinderen aanspreken; volwassenen zullen zich vermaken met de kenmerkende Bomans-humor die je tussen de regels door leest.

 

Voorgelzen door Hans Kesting

Hans Kesting is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Naast zijn theather- en filmrollen speelde hij talloze typetjes in Klokhuis. Voor zijn rol in Angels in America ontving hij in 2008 de Louis dÓr.

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

5 december 2016

ISBN

9789052860510

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 27 min

Bestandsgrootte

286 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Godfried Bomans was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland. Hij heeft ruim 60 boeken geschreven, maar tijdens zijn leven weinig literaire erkenning gekregen. Zijn werk kenmerkt zich door een groot gevoel voor humor en een onslijtbare ironie.

Meer auteur Godfried Bomans Bekijk alles

Deining

Deining

Ab Visser, Arthur Conan Doyle

€ 10,50
Erik of Het klein insectenboek
€ 14,99
We zijn er bijna!

We zijn er bijna!

Midas Dekkers, Godfried Bomans

€ 10,35
We gaan nog niet naar huis!
3.0

We gaan nog niet naar huis!

Godfried Bomans, Jan Wolkers

€ 3,95

Meer spreker Hans Kesting Bekijk alles

Mijn lieve gunsteling

Mijn lieve gunsteling

Lucas Rijneveld

€ 12,99
Ze hebben mijn vader vermoord
€ 9,99
Cliënt E. Busken

Cliënt E. Busken

Jeroen Brouwers

€ 14,99
Terug naar Oegstgeest

Terug naar Oegstgeest

Jan Wolkers

€ 14,99