Luistervoorbeeld

Sprookjes van Godfried Bomans

de vierentwintig mooiste sprookjes die Godfried Bomans met zijn grote gevoel voor humor en ironie schreef voor kinderen, waaronder 'De vijvervrouw' en 'De koning die niet dood wilde'.
Auteur Godfried Bomans
Spreker Hans Kesting
Speelduur 3u 26m 25s
€ 14,99

Beschrijving

'Als het vrijdag is en volle maan, dan moet je oppassen. Dan is de wereld behekst. Wie in die nacht bij een vijver komt, die ziet de vijvervrouw. Zij komt stil naar boven, zonder dat er een rimpel in het water beweegt. Zij zegt niets en kijkt je met haar ijskoude ogen aan. Dan wenkt zij met haar witte hand en je gaat het water in of je wilt of niet. Er is niemand die je helpen kan. Het water sluit zich boven je hoofd en wat er dan met je gebeurt, dat weet geen sterveling.' Zo leiden de eerste zinnen van het sprookje De vijvervrouw je een rijk binnen van koningen en koninginnen, van heksen en geesten, van kabouters en griezelige tovenaars.

Dit boek bevat een selectie van vierentwintig van Bomans' spannendste sprookjes. De mooie, sfeervolle illustraties en de heldere stijl z­ullen kinderen aanspreken; volwassenen zullen zich vermaken met de kenmerkende Bomans-humor die je tussen de regels door leest.

 

Voorgelzen door Hans Kesting

Hans Kesting is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Naast zijn theather- en filmrollen speelde hij talloze typetjes in Klokhuis. Voor zijn rol in Angels in America ontving hij in 2008 de Louis dÓr.

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 5 december 2016
ISBN 9789052860510
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 26m 25s
Bestandsgrootte 189 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Godfried Bomans

Godfried Bomans (1913-1971) was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland. Hij heeft ruim 60 boeken geschreven, maar tijdens zijn leven weinig literaire erkenning gekregen. Zijn werk kenmerkt zich door een groot gevoel voor humor en een onslijtbare ironie.

Toon aanbod