Doodgewoon
Doodgewoon

Doodgewoon

Met haar herkenbare taalgebruik en subtiele luchtigheid weet Bette Westera in haar gedichten een geheel nieuwe dimensie aan de verschillende facetten van de dood te geven.

Auteur

Bette Westera

Spreker

Bette Westera

Speelduur

0 uur 42 min

€ 10,99

Beschrijving

'Doodgewoon' is een uniek kinderboek met troostrijke gedichten over rouw en de dood, voor luisteraars vanaf 8 jaar.

Echt doodgewoon is een boek over de dood niet. Niet voor volwassenen, en al helemaal niet voor kinderen. En toch hoort de dood bij het leven, want vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Je opa, de buurvrouw, je ouders, de hond of de poes - allemaal kunnen ze doodgaan.

Schrijver en dichter Bette Westera laat in 'Doodgewoon' op luchtige wijze alle gezichten van de dood zien. Hoe zou het leven eruitzien als de dood niet bestond? Zou van de hoge duikplank duiken dan nog even spannend zijn? Hoe dachten de oude Egyptenaren over de dood? Waarom vieren ze in Mexico elk jaar het feest van de doden? Hoe voelt het om iemand te verliezen van wie je heel veel houdt? Bestaat er een hemel? Is doodgaan altijd erg? En hoe hou je de herinnering aan iemand die gestorven is levend?

Zelfs heel moeilijke dingen komen in 'Doodgewoon' aan de orde, zoals een kind dat sterft of iemand die zelf uit het leven stapt. Het levert een prachtige verzameling troostrijke gedichten op.

'Doodgewoon' won een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Woutertje Pieterse Prijs én de Gouden Poëziemedaille. De Griffeljury schreef: 'Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven.'

Details

Imprint

Gottmer Uitgeversgroep

Uitgever

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Publicatiedatum

13 november 2015

ISBN

9789025765316

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 42 min

Bestandsgrootte

39 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bette Westera Bekijk alles

De Sneeuwkoningin

De Sneeuwkoningin

Bette Westera, Hans Christian Andersen

€ 14,99
Mijn zusje achter het behang
€ 4,99
De vuurvogel

De vuurvogel

Bette Westera

€ 4,99
Held op sokken

Held op sokken

Bette Westera

€ 8,99

Meer spreker Bette Westera Bekijk alles

Mijn zusje achter het behang
€ 4,99