Luistervoorbeeld

Paniek in de Leeuwenkuil

Auteur Paul van Loon
Voorlezer Loes Luca
Speelduur 2u 3m 48s
€ 7,49

Beschrijving

In de Leeuwenkuil is altijd avontuur. Daniel en Suzina weten er alles van. Hun geheime boomhut ligt midden in de Zoo.

Daniel heeft een pechdag.
Hij staat op de Dodenlijst van meester XZ. Spreekbeurt!
En als hij thuiskomt ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Overal bloedrode spetters. Daniel en Suzina verdenken elke bezoeker, vooral de geheimzinnige Pelikaanman. Maar ook pestkop Bufo kan de dader zijn. Of de Kinderwagenman. Of...

Intussen kijkt iedereen vol spanning uit naar de komst van de nieuwe olifant.

Inhoud
1. Intro
2. Dodenlijst
3. Vreemde snuiters
4. Leeuwenkuil
5. Injojesius
6. Bloedbijl
7. Wie
8. Poep
9. Kill-bril
10. Bufo
11. Te Laat
12. Dieplader
13. Wacht maar
14. Vreemde meneer
15. Piraat
16. Monsterlijk
17. Snippers
18. Gek
19. Wolvenstemmen
20. Bons
21. Voetstappen
22. Schreeuw
23. Oenen
24. De leeuw is weg
25. Balen
26. De pelikaanman
27. Lievelingsknuffel
28. Wolvenjongen
29. Complot
30. BOF
31. Prentenboek
32. Sloopwerk
33. Jim
34. Smak
35. Poep

Details

ImprintLeopold
UitgeverUitgeverij Leopold
Publicatiedatum 16 mei 2014
ISBN 9789025866938
Taal Nederlands
Speelduur 2u 3m 48s
Bestandsgrootte 90 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Paul van Loon
Paul van Loon

Paul van Loon (1955) schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 25 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje en over de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, gekke verhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de Andere Werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

Het allerbelangrijkst voor Paul is dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. En dat doen ze! Jaar na jaar worden zijn boeken getipt en bekroond door de Nederlandse Kinderjury, in 2009 voor de tiende keer. Hoe vaak hij de prijs ook krijgt, Paul is elke keer weer even blij als toen hij hem voor het eerst won.

Paul van Loon werd in 1955 geboren in Geleen. Later verhuisde het gezin naar Noord-Brabant, waar Paul nog altijd woont. Toen hij acht jaar was, zag hij een kleine, dode krokodil liggen, langs de sloot achter het huis. Niemand geloofde hem (waarschijnlijk nog steeds niet). Later schreef hij het boek Weg met die krokodil!. Er leefden in die sloot ook veel kikkers. Later bedacht hij Meester Kikker. Pauls broer werd tijdens een ruzie een keer gebeten door een jongen die verdacht doorlopende wenkbrauwen had. Later schreef Paul boeken over weerwolven. Toen hij een jaar of twaalf was, las hij veel griezelboeken die eigenlijk voor volwassenen bedoeld waren. Er waren nog geen griezelboeken voor kinderen. Schrijvers als H.P. Lovecraft en Robert E. Howard bezorgden hem griezellige dromen. Dracula van Bram Stoker uit 1897 is nog steeds een van zijn favoriete boeken.

Toen Paul zeventien jaar was, prikte een zigeuner een oorring in zijn linkeroor met de woorden: ‘Die ring moet je blijven dragen, als je een verhalenverteller wil worden.’ Paul begreep er niets van. Hij wilde tekenaar worden en volgde de opleiding tot illustrator aan de Kunstacademie in Den Bosch. Maar een tekening van een dwerg en een boze trol bracht daar verandering in. Paul vroeg zich af wat er aan de hand was met die twee en schreef er een verhaal bij. Daarna volgden meer verhalen, die werden gepubliceerd in het Brabants Dagblad en in tijdschriften als Donald Duck, Ezelsoor, Okki en Taptoe. Tot zijn eigen verbazing was Paul bezig schrijver te worden. Eigenlijk vond hij schrijven nog leuker dan tekenen. Hij hield de oorring altijd in.

In 1983 verscheen zijn eerste boek Boven op tante Agaat. Sindsdien heeft Paul een kleine honderd boeken geschreven, waaronder de series Dolfje Weerwolfje, De griezelbus en Leeuwenkuil. In 1997 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk Lycdrop. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door Hugo van Look.

Inmiddels is Dolfje Weerwolfje een musical geweest en De griezelbus verfilmd. Ook zijn er films gemaakt van Foeksia de miniheks en Meester Kikker. Van een aantal boeken van Paul zijn voorlees-cd’s gemaakt, voorgelezen door o.a. Erik van Muiswinkel, met muziek en grumorgeluiden erbij van VOF De Kunst. Veel van Pauls boeken zijn vertaald, o.a. in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland en Letland, Zweden, Spanje, Korea, Japan.

Toon aanbod