Luistervoorbeeld

Je bent zelf een heks!

Auteur Erna Sassen
Voorlezer Frank Groothof
Speelduur 2u 16m 32s
€ 7,49

Beschrijving

Loes is een beetje vreemd. Haar grootste hobby is vieze drankjes en zalfjes maken, die ze op vriend en vijand uitprobeert. Zo is haar beste vriend Jurriaan op een dag in één keer al zijn haren kwijtgeraakt. Maar er is nog nooit iets echt gevaarlijks gebeurd.

Totdat Loes een spreekbeurt houdt over homeopathie en daarbij juf Gertie een geluksdrank toedient. Die wordt er niet gelukkig van, maar wel behoorlijk woest. Loes wordt van school gestuurd en gaat samen met Jur op zoek naar een nieuwe school, die beter bij hen past. Daar kan Loes haar speciale gaven verder ontwikkelen. Ze verlost haar vriend op geheimzinnige wijze van hoofdluis, bedenkt een zalf tegen reumapijn bij bejaarden en zorgt voor een knaleffect bij de schoolbarbecue.

En dan ontdekt Jur hoe het komt dat Loes zo goed is in magische kunsten?

Een vrolijk verhaal over hechte vriendschap en hekserij.

Inhoud
1. Misselijk
2. Brandnetelthee
3. Pastinaak en een dode merel
4. Het waarheidsserum
5. Het strafopstel
6. De kip wordt geschilderd
7. De spreekbeurt
8. Raak me niet aan!
9. Andre gaat op reis
10. Van school gestuurd
11. Een prachtkans!
12. Berthilde
13. De moeder van Loes
14. De nieuwe school
15. Nachtzoen
16. Max, Frank en Lara
17. De rookbom
18. Andre krijgt ervan langs
19. Het honders-minuten-gesprek
20. Wandelende tak
21. Lieve luizen
22. De Barbecue
23. De Karel Appel
24. Bejaardenzalf
25. Je bent zelf een heks
26. Feest
27. Bosduivels

Details

ImprintLeopold
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 16 mei 2014
ISBN 9789025866945
Taal Nederlands
Speelduur 2u 16m 32s
Bestandsgrootte 111 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Erna Sassen
Erna Sassen

Erna Sassen (1961) volgde na het VWO een opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, de Akademie voor Kleinkunst. Ze speelde in musicals en toneelvoorstellingen en maakte zelf vier voorstellingen voor volwassenen. Ook speelde ze in voorstellingen voor kinderen, o.a. opera's van Frank Groothof. Bij de KRO-radio presenteerde ze De Zalige Liefdeslijn en ze speelde in de tv-serie Medisch Centrum West.

In 2005 begon Erna Sassen met het schrijven van boeken voor kinderen vanaf een jaar of 9. Dat is, zegt ze ´het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb.´

Over haar schrijverschap: ´Één van mijn grootste geheimen is, dat ik eigenlijk een beetje lui ben. Ik hou helemaal niet van dingen moeten. Daarom ben ik ook schrijfster geworden. Dan kan je zelf bepalen wat je gaat maken, en hoe je je tijd indeelt. Als het mooi weer is, ga je gewoon op het strand wandelen en nadenken over je boek. Desnoods neem je een opschrijfboekje mee (hoeft niet eens).´

Erna Sassen woont in Haarlem met haar twee kinderen Mats en Micky, man, konijnen Loenie en Lin en een de eigenwijze kat Pinkeltje.

Toon aanbod