Luistervoorbeeld

De gruwelijke generaal

Costa Banana 1
SerieCosta Banana deel 1
Auteur Jozua Douglas
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 4u 26m 49s
€ 13,99

Beschrijving

Meesterverteller Jozua Douglas, bekend van De verschrikkelijke badmeester en De vreselijke tweeling, komt met een ongelooflijk grappig en superspannend verhaal over:
1. De knotsgekke president van Costa Banana
2. Een generaal met een gruwelijk plan
3. Een aantal zeer verdachte bromvliegen
4. Twee kinderen die de wereld redden

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van president Fernando die in zijn eentje de baas is in het kleine landje Costa Banana. De president is gek op zijn zoon Fico, die hem later zal opvolgen. Voor zijn dochter Rosa heeft de president geen oog. Als Rosa op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, gelooft niemand haar. Gelukkig weet ze haar broertje Fico te overtuigen. Samen komen ze in actie, maar kunnen ze de generaal dan nog stoppen?

De gruwelijke generaal is het supergrappige nieuwste boek van Jozua Douglas. Voor de fans van Roald Dahl. Vol humor, lachen verzekerd.

Genomineerd voor Hebban Award voor Beste Luisterboek 2017

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 19 april 2016
ISBN 9789026141874
Taal Nederlands
Speelduur 4u 26m 49s
Bestandsgrootte 244 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Jozua is de Nederlandse Roald Dahl!’ (Arno Koek, boekhandel Blokker, Heemstede)

Over de auteur
Photo Jozua Douglas
Jozua Douglas

Jozua Douglas (1977) werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont hij in de provincie Utrecht. Jozua schreef poëzie en won diverse prijzen. Nu schrijft hij voor kinderen. Zijn prentenboeken werden vertaald in zes talen, en zijn boeken De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de Costa Banana-serie zijn razend populair.

Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua de Hotze de Roosprijs 2013. De gruwelijke generaal, deel 1 van de Costa Banana-serie, werd tijdens de Kinderboekenweek 2015 besproken door het Kinderboekenpanel in De Wereld Draait Door.

Jozua houdt van lezen, chocolade en het zwembad. Daar krijgt hij zelfs vaak de beste ideeën!

Toon aanbod