De staljongen van Auschwitz
De staljongen van Auschwitz

De staljongen van Auschwitz

Een aangrijpend ooggetuigenverslag van de holocaust

De joodse Heinz – Henry – Oster was twaalf toen hij door de nazi’s werd afgevoerd. Hij wist aan de gaskamers te ontsnappen omdat de stallen in Auschwitz staljongens nodig hadden. Dit is zijn verhaal.

Auteurs

Henry Oster, Dexter Ford

Spreker

Wilbert Gieske

Speelduur

6 uur 21 min

€ 14,99

Beschrijving

Heinz Oster was pas vijf jaar oud toen Adolf Hitler in 1933 aan de macht kwam. Als een van de 2.011 Joden die in Keulen in 1941 door de Gestapo werden opgepakt, werd ook hij gedeporteerd. De twaalfjarige jongen werd vervolgens van kamp naar kamp gestuurd. In Auschwitz ontsnapte hij aan de gaskamer omdat de paardenfokkerij staljongens nodig had. Hij hield zich wanhopig vast aan de overtuiging dat als hij zich onmisbaar zou maken, hij een grotere kans zou hebben om deze hel te overleven.

Heinz was een van de weinige Keulse Joden die na de oorlog de kampen levend verliet. Na de oorlog emigreerde hij naar Amerika en veranderde zijn naam in Henry. Dit is zijn verhaal.

Details

Imprint

De Fontein Romans & Spanning

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

30 oktober 2023

ISBN

9789026168949

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 21 min

Bestandsgrootte

348 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Henry Oster en Dexter Ford ontmoetten elkaar in Californië in de optometriepraktijk van Henry. Hun afspraken werden gesprekken, hun gesprekken een vriendschap. Op een dag vroeg Dexter naar het getal dat op Henry’s arm getatoeëerd stond. Het boek 'De staljongen van Auschwitz' is het resultaat van die vraag.

Meer spreker Wilbert Gieske Bekijk alles

De reus uit de Rif

Mohammed Benzakour

€ 10,99
Spiegeldagen

Spiegeldagen

Mark H. Stokmans

€ 16,99

Vrienden voor het leven

Danielle Steel

€ 14,99
Catan

Catan

Klaus Teuber

€ 14,99