Luistervoorbeeld

Vakantiewerk

Kort verhaal
Auteur René Appel
Voorlezer Willemijn de Vries
Speelduur 23m 9s
€ 2,49

Beschrijving

Vakantiewerk is een kort verhaal uit de verhalenbundel Hittegolf van René Appel.

Marjolein en haar vriend Marcel beramen een overval op de supermarkt waar Marjolein werkt. Maar de roof verloopt niet helemaal zoals gepland.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 16 juli 2016
ISBN 9789026336874
Taal Nederlands
Speelduur 23m 9s
Bestandsgrootte 21 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo René Appel
René Appel

René Appel (1945) behoort al meer dan 25 jaar bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd.

Bij Anthos | Literaire thrillers verschenen Schone handen, Weerzin, Van twee kanten, Goede vrienden en meest recentelijk De advocaat. In totaal heeft René Appel bijna een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland.

Van de titels die in eerste instantie bij andere uitgeverijen verschenen, heeft Anthos De derde persoon, Geweten, Los geld, Doorgeschoten en Loverboy heruitgegeven. Eveneens verschenen de verhalenbundels Hittegolf en Spanning & Retourtje Hato.

René Appel is cum laude gepromoveerd op Nederlands als tweede taal en heeft ook verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Van 1994 tot 2003 was hij bijzonder hoogleraar Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal.

Sinds 2003 is hij (bijna) fulltime schrijver. Daarnaast was hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (van 2004 tot 2008), de beroepsvereniging van schrijvers en vertalers in Nederland. Ook was hij 2010 tot 2014 voorzitter van PEN Nederland, de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Libris Literatuur Prijs.

Toon aanbod