Overzee
Overzee

Overzee

Kleurrijke en indringende roman over de verborgen kant van het expatleven op Curaçao.

Auteur

Marlies Brenters

Spreker

Monique Speksnyder

Speelduur

9 uur 16 min

€ 9,99

Beschrijving

Kleurrijke en indringende roman over de verborgen kant van het expatleven op Curaçao.

Als jong meisje maakte Stella de bevolkingsopstand van 30 mei 1969 op het eiland Curaçao van dichtbij mee. Toch beleefde ze als kind van expats een heerlijke jeugd op het eiland. Na veertig jaar keert ze terug voor een vakantie. Ze logeert op een voormalige plantage waar een geëmigreerd Nederlands stel vakantiehuisjes verhuurt. Haar verblijf roept nostalgische gevoelens op, maar brengt haar ook in verwarring. De gevolgen van de slavernij zijn nog altijd voelbaar in de samenleving en Stella bekijkt haar jeugd, met de normen en waarden van toen, met andere ogen. Dan stuit ze op informatie die haar ouders voor haar verzwegen hebben. Een familiegeheim verandert haar verblijf in een zoektocht, die haar terugvoert naar de swingende jaren zestig en zeventig en alle uithoeken van het kleurrijke eiland.

Met veel vaart en op een beeldende manier beschrijft Marlies Brenters de zoektocht van een vrouw en het leven van een expat-gezin op het exotische Curaçao.

Details

Imprint

Uitgeverij AmboAnthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

4 december 2017

ISBN

9789026340697

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 16 min

Bestandsgrootte

560 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Marlies Brenters heeft een adviesbureau dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling. Ze schreef in het kader hiervan de non-fictieboeken Een vrouw heeft zeven gezichten en Mannen in soorten en maten. Overzee is haar debuutroman, geïnspireerd op haar ervaringen als expatkind op Curaçao.

Meer auteur Marlies Brenters Bekijk alles

De FemDeal

De FemDeal

Marlies Brenters

€ 13,99

Meer spreker Monique Speksnyder Bekijk alles

Het verraad van Julia

Het verraad van Julia

Brenda Meuleman

€ 9,99