Luistervoorbeeld

De erfenis van Mozart

Auteur Femke Roobol
Voorlezer Marjolein Algera
Speelduur 11u 25m 20s
€ 14,99

Beschrijving

1778. Constanze, dochter uit de muzikale familie Weber, ontmoet Wolfgang Amadeus Mozart terwijl hij op doorreis is naar Parijs. Ze raakt door hem gefascineerd, maar de componist heeft enkel oog voor haar zus Luise, die hem echter afwijst.

Jaren later, tijdens een gemaskerd bal in Wenen, komt Constanze Mozart weer tegen. De twee worden verliefd, maar Mozarts vader geeft zijn zoon niet zomaar toestemming om te trouwen. Toch treden ze uitein-delijk in het huwelijk, en Constanze moet toekijken terwijl haar echtge-noot met Luise werkt, net als met talloze andere zangeressen over wie hij lyrisch is. Als Mozart in 1791 sterft laat hij Constanze achter met schulden, twee kleine kinderen en stapels bladmuziek. Aan haar de taak om haar leven weer op te pakken en zorg te dragen voor de muzikale erfenis van de grote componist.

In deze historische roman vol muziek verplaatst Femke Roobol zich overtuigend in de vrouw die door Mozarts familie werd gehaat terwijl Mozart zelf haar zo hartstochtelijk liefhad. Ze geeft een bijzonder beeld van de relatie tussen Mozart en zijn ‘Stanzi’ en schetst tevens de moeizame verhouding tussen de zussen Weber.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 21 juli 2017
ISBN 9789026341519
Taal Nederlands
Speelduur 11u 25m 20s
Bestandsgrootte 628 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Femke Roobol
Femke Roobol

Femke Roobol (1966) studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en werkte als taaltrainer. Eerder schreef ze de succesvolle romans De laatste winter, Springtij en Tropenjaren.

Toon aanbod