Luistervoorbeeld

Felle streken

Historische roman
Auteur Brenda Meuleman
Spreker Bart Oomen
Speelduur 7u 55m 54s
€ 14,99

Beschrijving

Najaar 1620. Antonie van Dyck, kunstschilder en voormalig wonderkind, is uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Hij werkt als hoofdassistent van Peter Paul Rubens aan een eervolle opdracht, die hem nog meer naamsbekendheid zal geven. Toch staat hij op het punt zijn leermeester, mentor en in zekere zin de vaderfiguur aan wie hij zijn ontwikkeling grotendeels dankt, te vertellen dat hij afscheid van hem neemt en de opdracht onvoltooid achterlaat. Antonie vertrekt naar Londen om te schilderen aan het hof van de excentrieke King James. Hij laat niet alleen Rubens achter, maar ook zijn familie. Vanwaar die haast? Waarom brengt hij de achterblijvers zo in moeilijkheden? En waartoe leidt dit alles?

Felle streken is een historische roman over de ontwikkeling van talent, blinde ambitie, prille liefde en over het streven om onder complexe omstandigheden het goede te blijven doen.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 15 november 2017
ISBN 9789026341601
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 55m 54s
Bestandsgrootte 436 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Vanaf de eerste pagina word je het oude Rome in getrokken, een roman waarin droge feitenkennis tot leven komt via mensen van vlees en bloed.' - Nederlands Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Brenda Meuleman

Brenda Meuleman (1972) studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis waarbij ze zich toelegde op de klassieke oudheid. Ze verdeelt haar tijd tussen het schrijven en haar werk in de kunst- en antiekhandel. Het verraad van Julia is haar debuut.

Toon aanbod