Luistervoorbeeld

Pettersson

Met een voorwoord van Louis van Gaal
Auteur Stefan Pettersson, Mike van Damme
Spreker Bas van Werven
Speelduur 6u 40m 48s
€ 14,99

Beschrijving

Club-icoon Stefan Pettersson, van 1988 tot 1994 de spits van Ajax, kijkt voor het eerst terug op zijn imposante carrière, in de autobiografie Pettersson.

Stefan Pettersson was in 1988 amper een paar maanden in Amsterdam of de donkerste dagen van Ajax braken aan: een ontslagen trainer, een door bedreiging opgestapt bestuur, een belastingschandaal. Had hij hiervoor IFK Göteborg verlaten? De sympathieke Zweed bleef en groeide in zes jaar tijd uit tot een van de populairste Ajacieden ooit. Mede dankzij de spits, die in totaal honderd keer zou scoren, krabbelde de club op. Na twee landstitels, de KNVB-beker én de UEFA Cup zwaaide hij in 1994 af, aan de vooravond van Ajax' succes in de Champions League van 1995.

In deze autobiografie kijkt Pettersson terug op zijn roerige en imposante carrière, waarin hij samenwerkte met andere Ajax-iconen als Dennis Bergkamp, Jari Litmanen en Frank Rijkaard.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 22 november 2017
ISBN 9789026341908
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 40m 48s
Bestandsgrootte 367 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'‘Zo is Pettersson – benaderbaar, redelijk en voorkomend.’ ' - Het Parool


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Stefan Pettersson

Stefan Pettersson (1963) was van 1988 tot 1994 de spits van Ajax, hij scoorde in die tijd honderd doelpunten. Hij speelde ook voor IFK Göteborg en het Zweedse nationale elftal. Tegenwoordig werkt hij als spelersmakelaar.

Toon aanbod