Luistervoorbeeld

De nacht van de begijnen

Auteur Aline Kiner
Spreker Maeve van der Steen
Speelduur 10u 35m 11s
€ 7,49

Beschrijving

Midden in Parijs bevindt zich een groot begijnhof. Het is een oase van rust waar ongetrouwde vrouwen en weduwen – arm en rijk – niet onderworpen zijn aan de normen die de maatschappij hun oplegt; ze zijn vrij. De oude, geliefde Ysabel, met haar kennis van planten en de menselijke ziel, waakt over het domein.

Op een ochtend in 1310 wordt de rust verstoord door de komst van een op de vlucht geslagen meisje, Maheut. Wanneer het verzet tegen Filips de Schone toeneemt, de tempeliers steeds feller worden vervolgd en een van hun zusters, Marguerite Porete, naar de brandstapel geleid wordt vanwege een door haar geschreven ketters boek, zullen de begijnen moeten vechten voor hun voortbestaan. Om Maheut te beschermen, maar ook om hun eigen onafhankelijkheid en vrijheid te behouden.

Met De nacht van de begijnen schreef Aline Kiner een rijke historische roman over een bijzondere groep vrouwen, die feministen avant la lettre waren in middeleeuws Parijs.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 3 december 2018
ISBN 9789026346439
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 35m 11s
Bestandsgrootte 439 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Aline Kiner

Aline Kiner is hoofdredacteur van het tijdschrift Sciences et Avenir. Ze deed uitgebreid onderzoek voor De nacht van de begijnen, haar debuutroman. Ze woont in Parijs.

Toon aanbod