Luistervoorbeeld

De madonna van de bergen

Auteur Elise Valmorbida
Spreker Esther Floor
Speelduur 11u 19m 46s
€ 14,99

Beschrijving

Maria Vittoria is vijfentwintig wanneer haar vader thuiskomt met de man die haar echtgenoot zal worden. Het is 1923, en Maria is blij dat ze kan trouwen en haar ouderlijk huis in een klein dorpje nabij Venetië kan verlaten, met zelfgeborduurd beddengoed en een Mariabeeldje.

Ze krijgt vijf kinderen en werkt met haar man in hun winkeltje. Maar haar leven blijkt minder overzichtelijk dan ze had verwacht: barre tijden breken aan in het bergdorp. Iedereen moet voorzichtig zijn, omdat onder het fascisme de regels bijna dagelijks veranderen.

Maria vertrouwt niemand, de fascisten noch de partizanen. Terwijl haar kinderen opgroeien zet ze alles op alles om haar gezin veilig de oorlog door te loodsen en neemt daarbij een beslissing met gevolgen die tot ver voorbij de oorlog strekken.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 8 juni 2019
ISBN 9789026348846
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 19m 46s
Bestandsgrootte 622 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Elise Valmorbida

Elise Valmorbida (1961) groeide op in Australië en woont tegenwoordig in Londen. Ze is ontwerper, schrijver en leraar. De Madonna van de bergen is gebaseerd op haar familiegeschiedenis en won de prestigieuze Victorianprijs voor literaire fictie in Australië. Het is de eerste roman van haar die in Nederlandse vertaling verscheen.

Toon aanbod