Luistervoorbeeld

In vredesnaam

Auteur Daniëlle Hermans
Voorlezer Miryanna van Reeden
Speelduur 8u 37m 59s
€ 12,99

Beschrijving

In de nok van de Utrechtse Domkerk hangt het levenloze lichaam van een vrouw. Niet lang daarna worden in twee andere kerken in Utrecht twee vrouwenlichamen aangetroffen. Ook zij zijn op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Rechercheurs Rob van Helden en Nicole Hessels worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek stuiten zij op een geheim gangenstelsel onder het hart van de oude binnenstad waar tientallen portretten van vrouwen hangen. Wie zijn die vrouwen? En wat betekent dat symbool – een wiel met zes spaken – dat overal opduikt? Stap voor stap komen Rob en Nicole erachter dat de moorden iets met de Vrede van Utrecht, die in 1713 is gesloten, te maken hebben.

Ondertussen probeert Dominique van Doorn, voorzitster van een vrouwennetwerk, ze net een stap voor te zijn. Zij weet al na de eerste moord dat zij gevaar loopt en ook dat zij niet de enige is.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 9 juli 2019
ISBN 9789026349423
Taal Nederlands
Speelduur 8u 37m 59s
Bestandsgrootte 474 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Leuk: het verhaal zit bomvol Utrechtse weetje en feiten, maar zonder dat het vervelend wordt. Een aanrader!’ - Viva Het historische luik is boeiend, en het misdaadverhaal werd mooi opgebouwd naar een verrassende ontknoping.' - Crimezone.nl

'In vredesnaam, waarbij wraak, de strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen en de historie van de Vrede van Utrecht een plaats krijgen.' - Algemeen Dagblad

Over de auteur
Photo Daniëlle Hermans
Daniëlle Hermans

Daniëlle Hermans (1963) debuteerde in 2008 met Het tulpenvirus. Haar grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben Daniëlle Hermans aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Het tulpenvirus werd ook internationaal een succes; het boek is inmiddels in dertien landen verschenen waaronder de USA, Australië, Italië en Duitsland. Ook de filmrechten zijn verkocht. Haar tweede boek, De watermeesters, werd verkocht aan Duitsland en Italië. De man van Manhattan, haar derde boek volgde in 2011. In een unieke samenwerking met de stichting Vrede van Utrecht verscheen januari 2013 de thriller In vredesnaam ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht.

Juni 2013 verscheen Stille getuigen, de Nederlandse CSI en in 2014 Stil in mij – Overleven bij de nonnen (non-fictie) dat zij samen met Esther Verhoef schreef. In dit spraakmakende boek vertellen tientallen vrouwen over hun schokkende en aangrijpende jeugdervaringen in instellingen waar zij aan de zorg van nonnen waren toevertrouwd. Ook kwam in 2014 Fooddetective uit, dat zij schreef in samenwerking met Marian Mudder. Fooddetective is een culinaire whodunnit over de oorsprong van een groot aantal klassieke gerechten.

Toon aanbod