Luistervoorbeeld

Spion van Oranje

Het oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt
Auteur Bram de Graaf
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 7u 8m 23s
€ 12,99

Beschrijving

Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen Voetbalvrouwen en tekende met Spion van Oranje het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op.

Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars.

Spion van Oranje gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 23 mei 2019
ISBN 9789026349720
Taal Nederlands
Speelduur 7u 8m 23s
Bestandsgrootte 392 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Van verhalen als deze kunnen er nooit genoeg worden verteld.’ – NRC Handelsblad

‘Een boeiend boek, dat is geschreven in de hoop dat de jongere generatie zich ervoor zal blijven interesseren.’ – Reformatorisch Dagblad

Over de auteur
Photo Bram de Graaf
Bram de Graaf

Bram de Graaf (1966) is journalist en historicus. Hij werkte jarenlang als redacteur bij Margriet en Nieuwe Revu. Eerder publiceerde hij het veelgeprezen Voetbalvrouwen.

Toon aanbod