Luistervoorbeeld

Blauwe zomer

Auteur Leo Blokhuis
Spreker Ad Knippels
Speelduur 11u 26m 9s
€ 12,99

Beschrijving

Blauwe zomer is het sprankelende romandebuut van geboren verteller Leo Blokhuis, auteur van onder andere Grijsgedraaid en Het Plaatjesboek en presentator van de Top 2000 a gogo.

Eind jaren vijftig. Terwijl via Radio Luxemburg langzaam de rock-’n-roll ons land binnendruppelt, is Den Haag het centrum van feesten waar Indische jongeren op elektrische gitaren een mengeling van rock-’n-roll en traditionele krontjong spelen. Het is ook de plek waar twee achttienjarige jongens met totaal verschillende achtergronden voor een keuze komen te staan: een burgermansbestaan of het avontuur zoeken in de muziek. De Nederlandse Johan wil het gelovige milieu van zijn ouders ontvluchten en vindt in zijn Indische vrienden en hun muziek een ongekende vrijheid. De in Indonesië geboren en naar Nederland gevluchte Chris wil het verleden van zich afschudden, maar botst tegen de harde, verzuilde Nederlandse mentaliteit.

Blauwe zomer is het meeslepende romandebuut van Leo Blokhuis: een fascinerende dubbele coming of age.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 11 november 2019
ISBN 9789026349942
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 26m 9s
Bestandsgrootte 628 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Leo Blokhuis

Leo Blokhuis (1961) is de auteur van Grijsgedraaid (30.000 exemplaren verkocht) en Het Plaatjesboek. Tien jaar lang maakte hij samen met Jan Douwe Kroeske De 2 meter sessies.

Hij presenteert wekelijks zijn eigen programma op NPO Radio 2 en met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij het televisieprogramma Top 2000 a gogo. Samen schreven zij het Klein abc van de popmuziek.

In voorjaar 2009 stond hij, samen met Ricky Koole, in de theaters met de voorstelling Harmonium. In 2010 speelde hij, wederom met Ricky Koole, een theatervoorstelling, Laagland. In 2012 en 2013 tourde hij door Nederland met de theatervoorstelling The Band, Music From Big Pink To The Last Waltz.

Verder publiceerde hij soundbooks als The Sound of the Westcoast (bekroond met de Gouden Tulp) en The Sound of the South. In 2013 schreef hij met Electrifying Berlijn het geschenk voor de Week van het Luisterboek 2013, dat hij ook zelf insprak. In 2019 verscheen zijn eerste roman Blauwe zomer.

Toon aanbod