Luistervoorbeeld

Het huis waar jij van hield

Auteur Tatiana de Rosnay
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 5u 30m 37s
€ 10,99

Beschrijving

Een Parijse vrouw vecht voor haar huis vol herinneringen.

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingswerken van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken.

Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer om het familiebezit te redden: het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 10 november 2011
ISBN 9789026350092
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 30m 37s
Bestandsgrootte 168 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'

'De Rosnay schreef opnieuw een ontroerend verhaal dat zich afspeelt tegen een historische achtergrond.'

' - Libelle

''Een heerlijke meeslepende roman. Een aanrader.'' - JAN

''Betoverende roman.'' - Flair

'

'Door het verteltalent en de lyrische stijl van De Rosnay is Het huis waar jij van hield een feest om te lezen.'

' - Happinez


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay (1961) is van Engelse, Franse en Russische afkomst en geboren in Parijs. Haar vader is de Franse wetenschapper Joël de Rosnay en haar grootvader de schilder Gaëtan de Rosnay. Tatiana’s overgrootoma is de Russische actrice Natalia Rachewskïa, directeur van het Leningrad Pushkin Theater van 1925 – 1949. Tatiana’s moeder is Engelse: haar naam is Stella Jebb en ze is dochter van de diplomaat Gladwyn Jebb.

Tatiana is opgegroeid in Parijs en daarna in Boston. In het begin van de jaren tachtig verhuist zij naar Engeland waar zij haar bachelor in Engelse literatuur behaalt.

In 1984 keert Tatiana terug naar Parijs waar zij voor veilinghuis Christie’s gaat werken. Daarna wordt ze vanuit Parijs redacteur voor het tijdschrift Vanity Fair tot 1993. Tatiana de Rosnay heeft acht romans gepubliceerd in Frankrijk. Haar naam was Sarah is de eerste roman die Tatiana in haar moedertaal Engels schreef. Deze roman is een groot succes en is in meer dan 33 landen verschenen. De verfilming van haar naam was Sarah met Kristin Scott Thomas in de hoofdrol gaat op 28 oktober 2010 in premiere. De twee andere romans van Tatiana de Rosnay die in Nederland zijn verschenen zijn Die laatste zomer en Kwetsbaar. De Rosnay woont met haar gezin in Parijs.

Toon aanbod