Luistervoorbeeld

Het gewicht van een piano

Auteur Chris Cander
Spreker Esther Floor
Speelduur 11u 4m 4s
€ 14,99

Beschrijving

Sovjet-Unie, 1962. De achtjarige Katja luistert naar de oude bovenbuurman, die elke nacht pianospeelt. Er wordt gefluisterd dat hij een gedeserteerde SS’er is, maar Katja krijgt een band met hem. Na zijn overlijden erft zij de antieke Blüthner-piano. Wanneer ze later trouwt met een joodse man, is het niet langer veilig voor hen in Rusland. Ze emigreert met haar gezin naar Amerika en de piano raakt zoek tijdens hun vlucht.

Californië, 2012. De zesentwintigjarige Clara moet op zoek naar een nieuw appartement. De verhuizing wordt bemoeilijkt door de piano, die ze van haar vader voor haar twaalfde verjaardag heeft gekregen, kort voordat haar beide ouders omkwamen bij een brand. In een opwelling zet Clara de piano te koop. Als snel meldt zich een koper, die Clara toch weer aan het twijfelen brengt: wil ze er wel van af?

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 18 oktober 2019
ISBN 9789026350610
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 4m 4s
Bestandsgrootte 608 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Chris Cander

Chris Cander werd geboren in Houston en woont er nog altijd met haar gezin. Ze heeft meerdere veelgeprezen titels voor kinderen en volwassenen op haar naam staan. Het gewicht van een piano is haar eerste roman die in het Nederlands vertaald is.

Toon aanbod