De Rodchenkov-affaire
De Rodchenkov-affaire

De Rodchenkov-affaire

Hoe ik Ruslands geheime dopingregime ten val bracht

In De Rodchenkov-affaire vertelt klokkenluider Grigori Rodchenkov over het grootste dopingschandaal uit de sportgeschiedenis. Inmiddels bombadeerde Vladimir Poetin hem tot Ruslands staatsvijand

Auteur

Grigory Rodchenkov

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

8 uur 18 min

€ 13,99

Beschrijving

In De Rodchenkov-affaire, over het grootste dopingschandaal uit de sportgeschiedenis, vertelt klokkenluider Grigori Rodchenkov, bekend van de Oscarwinnende Netflix-documentaire Icarus, zijn complete verhaal: van het moment dat hij als sporter zelf toevlucht zocht tot doping tot het moment dat Vladimir Poetin hem bombardeerde tot Ruslands staatsvijand nummer 1.

De omvang van het Russische dopingprogramma was lang een van de grootste raadselen van de (sport)geschiedenis. Decennialang was dr. Grigory Rodchenkov de spil in een door de staat gerunde en op fraude gebaseerde propagandamachine ten bate van de Russische zaak. Het antidopinginstituut waaraan Rodchenkov leiding gaf bleek in de praktijk een organisatie die het massale gebruik van stimulerende middelen door Russische sporters moest verhullen.

Wanneer de wereld medio 2014 de ware aard van het geheime programma begint te doorgronden en twee van Rodchenkovs collega’s onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen, wijkt hij uit naar Amerika. Rodchenkov duikt onder en doet in de onthullende Oscarwinnende documentaire Icarus voor het eerst verslag van zijn duistere werkzaamheden.

De Rodchenkov-affaire is een fascinerende vorm van hedendaagse geschiedschrijving; een reallifethriller waar George Orwell zijn vingers bij af zou likken.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

15 februari 2021

ISBN

9789026353369

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 18 min

Bestandsgrootte

684 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Dr. Grigory Rodchenkov (1958) werkte jarenlang als onderzoeker bij het Russische ‘antidopinglaboratorium’, een instituut waarvan hij van 2005 tot 2015 directeur was. Zelf was Rodchenkov – dankzij doping – ooit een verdienstelijk hardloper. Inmiddels is hij een van Ruslands grootste staatsvijanden. In 2016 vluchtte hij naar Amerika.

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Alleen met de goden

Alex Boogers

€ 9,99
€ 9,99
Zevenpoot

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
In naam van de vader

In naam van de vader

James Patterson

€ 12,99