Luistervoorbeeld

De Rodchenkov-affaire

Hoe ik Ruslands geheime dopingregime ten val bracht
Auteur Grigory Rodchenkov
Spreker Frank Rigter
Speelduur 8u 18m 24s
€ 13,99

Beschrijving

In De Rodchenkov-affaire, over het grootste dopingschandaal uit de sportgeschiedenis, vertelt klokkenluider Grigori Rodchenkov, bekend van de Oscarwinnende Netflix-documentaire Icarus, zijn complete verhaal: van het moment dat hij als sporter zelf toevlucht zocht tot doping tot het moment dat Vladimir Poetin hem bombardeerde tot Ruslands staatsvijand nummer 1.

De omvang van het Russische dopingprogramma was lang een van de grootste raadselen van de (sport)geschiedenis. Decennialang was dr. Grigory Rodchenkov de spil in een door de staat gerunde en op fraude gebaseerde propagandamachine ten bate van de Russische zaak. Het antidopinginstituut waaraan Rodchenkov leiding gaf bleek in de praktijk een organisatie die het massale gebruik van stimulerende middelen door Russische sporters moest verhullen.

Wanneer de wereld medio 2014 de ware aard van het geheime programma begint te doorgronden en twee van Rodchenkovs collega’s onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen, wijkt hij uit naar Amerika. Rodchenkov duikt onder en doet in de onthullende Oscarwinnende documentaire Icarus voor het eerst verslag van zijn duistere werkzaamheden.

De Rodchenkov-affaire is een fascinerende vorm van hedendaagse geschiedschrijving; een reallifethriller waar George Orwell zijn vingers bij af zou likken.

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 15 februari 2021
ISBN 9789026353369
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 18m 24s
Bestandsgrootte 684 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.