Luistervoorbeeld

Schaduwstad

Auteur Elizabeth Day
Spreker Willemijn de Vries
Speelduur 12u 27m 3s
€ 14,99

Beschrijving

Elizabeth Day, auteur van Het feest, schreef met Schaduwstad eveneens een vlijmscherpe roman over de Britse elite.

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden. Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.

Net als in Het feest heeft Elizabeth Day met Schaduwstad een plotgedreven roman geschreven over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven. Met haarscherpe pen zet ze haar personages neer en snijdt ze ongemakkelijke thema’s aan: een onvergetelijke roman voor iedereen die genoten heeft van Het feest!

‘Een ingenieus grotestadsmysterie, plus ode aan Londen.’ - Trouw

“Rake, levensechte observaties over herkenbare personages tegen het decor van Britse rangen en standen. Wie wordt vermorzeld, wie weet er aan te ontsnappen? […] Een pageturner die entertaint en je aan het denken zet.” – Claudia Straatmans (hoofdredacteur Nouveau)

‘Beeldender dan Lanchesters Capital en minder zelfingenomen dan McEwans Saturday. Een verademing.’ – Evening Standard

‘Knap opgezette roman en verslavende pageturner tegelijkertijd.’ – The Observer

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 23 oktober 2020
ISBN 9789026354762
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 27m 3s
Bestandsgrootte 684 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Elizabeth Day

Elizabeth Day is journalist en schreef onder andere voor The Evening Standard, The Sunday Telegraph, The Mail on Sunday en Elle. Ze groeide op in Noord-Ierland en studeerde geschiedenis in Cambridge. Momenteel schrijft ze voor The Observer. Ze groeide op in Noord-Ierland en studeerde geschiedenis in Cambridge. Ze woont in Londen.

Toon aanbod