De omwenteling
De omwenteling

De omwenteling

of de eeuw van de vrouw

De omwenteling, het nieuwe boek, van meesterverteller Suzanne Jansen schetst de afgelopen eeuw vanuit een ander perspectief: dat van de vrouw. Persoonlijk en meeslepende verhaal van de emancipatie

Auteur

Suzanna Jansen

Spreker

Suzanna Jansen

Speelduur

7 uur 55 min

€ 14,99

Beschrijving

Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Meesterverteller Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, schetst in De omwenteling de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw. Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer. In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen. In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen in De omwenteling de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

26 oktober 2022

ISBN

9789026360657

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 55 min

Bestandsgrootte

435 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Suzanna Jansen is auteur van de bestseller Het pauperparadijs. Ondanks de zwaartekracht haalde de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs.

Meer auteur Suzanna Jansen Bekijk alles

Het pauperparadijs

Het pauperparadijs

Suzanna Jansen

€ 15,95