Het bericht
Het bericht

Het bericht

Het bericht van Doris Knecht gaat over relaties, online en offline, en draait om een vrouw wier autonomie wordt bedreigd. Een beklemmende, hoogst actuele roman. Doris Knechts grote doorbraakroman.

Auteur

Doris Knecht

Spreker

Chiara Tissen

Vertaler

Lilian Caris

Speelduur

7 uur 2 min

€ 14,99

Beschrijving

Het bericht van Doris Knecht is een onverbiddelijke bestseller die in Duitsland wekenlang een van de bestverkochte boeken was. Voor de fans van Juli Zeh en Daniela Krien.

Ruth woont alleen op het platteland, in het huis waar ze ooit gelukkig was met haar gezin. Haar echtgenoot is drie jaar geleden overleden en haar kinderen zijn allang het huis uit. Inmiddels heeft Ruth geleerd om tevreden te zijn met haar bestaan. Ze is graag alleen, dat gaat haar goed af. Dan ontvangt ze een anoniem bericht van iemand die meer lijkt te weten van haar leven dan zijzelf. Het is hinderlijk, en ze krijgt er meer. De berichtjes volgen steeds sneller op elkaar en niet alleen Ruth lijdt eronder, maar ook haar kinderen en vrienden.

Het bericht gaat over relaties, online en offline, en draait om een vrouw wier autonomie wordt bedreigd. Een beklemmende, hoogst actuele roman.

‘Knecht heeft een onderhoudende, prettig directe stijl. De personages, dialogen, de details, de vriendschappen, ze overtuigen. Niet voor niets stond Het bericht wekenlang in de Duitse bestsellerlijsten.’ - Trouw

‘Een vlot geschreven roman over online stalking als sociaal probleem, die leest als een thriller’ - AD

‘De lichtvoetige en onderhoudende stijl doet geen afbreuk aan de literaire kwaliteiten. Knecht combineert lichtheid met diepgang in deze roman.’ – Wiener Zeitung

‘Deze Oostenrijkse schrijver heeft het talent om een klein probleem te laten escaleren tot een grootse finale. Knecht legt met haar geperfectioneerde schrijfstijl de fragiliteit van haar personages bloot.’ – Tagesspiegel

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

14 december 2022

ISBN

9789026360664

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 2 min

Bestandsgrootte

579 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Doris Knecht woont met haar familie en vrienden in Wenen en in het Oostenrijkse Waldviertel. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, Het bericht is haar grote doorbraak in Duitsland. Deze roman werd lovend ontvangen vanwege Knechts schrijfstijl en de maatschappelijke thema’s die ze aansnijdt.

Meer spreker Chiara Tissen Bekijk alles

Woestijnwind

Woestijnwind

Tamara McKinley

€ 14,99
De jongeman

De jongeman

Annie Ernaux

€ 9,99
Morgenrood

Morgenrood

Tamara McKinley

€ 14,99
Storm over Jacaranda

Storm over Jacaranda

Tamara McKinley

€ 14,99