Luistervoorbeeld

Het duel

De titanenstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Auteur Wiep Idzenga
Spreker Herman van der Zandt, Gio Lippens
Speelduur 5u 46m 2s
€ 12,99 € 6,49

Beschrijving

Het duel van Wiep Idzenga heeft de Nico Scheepmaker Beker, vakprijs voor het beste sportboek 2022 gewonnen. Het duel vertelt over Mathieu van der Poel en Wout van Aert die al sinds hun tienerjaren duels uitvechten in de modder en de klei. Van der Poel – gezegend met de wielergenen van zijn beroemde vader en opa – verslaat ‘Woutje’ aanvankelijk meestal, maar met het verstrijken van de jaren wordt Van Aert groter en sterker en verschuift de balans. In het veldrijden verdelen de recente wereldtitels en sinds zich ook 'op de weg' begeven zijn ze verwikkeld in een adembenemende strijd om de voorjaarsklassiekers.

In het najaar van 2021 komt het in hun geliefde Ronde van Vlaanderen tot een ongelooflijke apotheose. Het verschil is drie banddiktes. En de twee totaal verschillende karakters – het zijn ook zeker geen vrienden – zijn nog lang niet klaar.

In Het duel reconstrueert Wiep Idzenga even nauwgezet als meeslepend de epische strijd tussen deze twee legendes, die nu al terug doet denken aan de dagen van de rivaliteit tussen Bartali en Coppi en tussen Poulidor en Anquetil.

'Meeslepend'- de Volkskrant

'Van Matje en Wout wil ik alles zien. Over Wout en Matje wil ik alles lezen. Zeker als het van Wiep Idzenga is.- Tim Krabbé, auteur van De renner

‘In Het Duel schetst Idzenga op ingenieuze wijze zowel een memorabele momentopname als de complete, gelijklopende biografieën van twee coureurs die het wielrennen in Nederland en België hopelijk nog jaren zoveel kleur zullen geven als in deze bloedspannende race. Wie ‘Het Duel’ heeft gelezen, zal nooit meer rustig op de bank toekijken bij een wedstrijd waar zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert op de startlijst staan.’ – uit het juryrapport Nico Scheepmaker Beker

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 23 juni 2022
ISBN 9789026361784
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 46m 2s
Bestandsgrootte 474 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Wiep Idzenga

Wiep Idzenga (1968) publiceert sport- en reisverhalen in onder meer Hard Gras, NRC, de Volkskrant, Motor Magazine, Soigneur, Azië Magazine en Esquire. Twee verhalen (over bokspromotor Ruhling en wielrenner Luis Ocaña, ‘superieur geschreven’) leverden een nominatie op voor de Hard Grasprijs. Ook Idzenga's boeken (De Maradona van China en andere landen en Bob Marley, de voetballer) werden geprezen en eindigden op het podium van de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar.

Toon aanbod