Luistervoorbeeld

Een klein kutsteentje

Auteur Wiep Idzenga
Spreker Anton de Goede
Speelduur 49m 21s
€ 2,99

Beschrijving

Michael Boogerd beleefde in 1998 een geweldig fietsjaar. Hij won de Catalaanse Week en het Nederlands kampioenschap, in bijna alle voorjaarsklassiekers streed hij om de podiumplekken, en in de Tour de France werd hij vijfde. Boogerd had duidelijk de stap naar de top gemaakt en het WK Wielrennen in eigen land lonkte.

In de Limburgse heuvels rond Valkenburg bewees hij dat er een kampioen in hem zat. Hij was op het juiste moment mee gesprongen met grote namen als Lance Armstrong en Michele Bartoli. Zes renners zouden strijden om de regenboogtrui en Boogerd rook kansen. Hij voelde dat hij betere benen had dan Bartoli, de nummer één in het Wereldbekerklassement. En hij reed toch veel soepeler de Cauberg op dan oud-wereldkampioen Armstrong? Boogerd voelde zich kortom ijzersterk.

Dit klusje zou hij klaren. Hij gaf zelfs zijn broer op de tribune een knipoog: komt goed, jongen! Michael Boogerd, de nieuwe wereldkampioen; alleen nog even die twee laatste rondjes uitrijden, wat kon hem nog gebeuren?

Een coproductie van wielertijdschrift De Muur en Fosfor Longreads.

Details

ImprintQuerido Fosfor
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 1 oktober 2014
ISBN 9789462251267
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 49m 21s
Bestandsgrootte 68 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Wiep Idzenga

Wiep Idzenga (1968) publiceert sport- en reisverhalen in onder meer Hard Gras, NRC, de Volkskrant, Motor Magazine, Soigneur, Azië Magazine en Esquire. Twee verhalen (over bokspromotor Ruhling en wielrenner Luis Ocaña, ‘superieur geschreven’) leverden een nominatie op voor de Hard Grasprijs. Ook Idzenga's boeken (De Maradona van China en andere landen en Bob Marley, de voetballer) werden geprezen en eindigden op het podium van de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar.

Toon aanbod