Fosfor bundel 1
Fosfor bundel 1

Fosfor bundel 1

Bevat de verhalen: Alfateef - Bassel - De man die naar Mars wilde - Turtle 1: De auto uit Afrika - Bonus: Alva achterna

5 longreads in aantrekkelijk geprijsde bundel: 'Alfateef', 'Bassel', 'De man die naar Mars wilde' en 'Turtle 1: De auto uit Afrika'. Extra: 'Alva achterna' van Frank Westerman.

€ 9,99

Beschrijving

Vier longreads uit 2013 van Uitgeverij Fosfor nu samen in een aantrekkelijk geprijsde bundel. Bevat de verhalen: Alfateef, Bassel, De man die naar Mars wilde en Turtle 1: De auto uit Afrika. Bevat als bonus: Alva achterna van Frank Westerman.

Alfateef is het hilarische en oprechte verslag van een zoektocht naar de grenzen van ambitie, dierenliefde en de onmogelijkheid je te ontworstelen aan een liefhebbend gezin.

Bassel – van nerd tot spil in het Syrische verzet geeft een onthutsende kijk achter de schermen van de Syrische revolutie. Leer de man kennen die de wereld liet zien wat er in Syrië gebeurt.

De man die naar Mars wilde gaat over Bas Lansdorp en Arno Wielders. Als het aan hen ligt wonen er vanaf 2023 mensen op Mars. Op meesterlijke wijze en met zijn karakteristieke, verfijnde pen, portretteert Joris van Casteren de oprichters van MarsOne.

Turtle 1: De auto uit Afrika geeft een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld van een moderni­serend Afrika. Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen?

Alva achterna gaat over de hertogin van Alva, ’s werelds meest blauwbloedige dame en 15e erfopvolger van onze ‘IJzeren Alva’, overleed op 20 november 2014.

Als beginnend journalist maakte Frank Westerman op zijn 23e een zomer lang jacht op haar en haar zoon. Het doel: zijn journalistieke debuut in een bijlage van een van de grote kranten. In deze ‘classic’ Fosfor Longread blikt de auteur in een Don Quichote-achtige vertelling terug op de making-off van de eerste Westerman-reportage. ‘Heeft u de hertog van Alva ook gespróken?’ Plus natuurlijk: de oorspronkelijke reportage ‘Alva, Alva, we houden van je’.

Details

Imprint

Querido Fosfor

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

3 januari 2015

ISBN

9789490938840

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 36 min

Bestandsgrootte

425 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Elfie Tromp (1985) is schrijver en columnist en groeide op in een gezin waar honden familieleden zijn. Haar moeder en zus fokken Afghaanse windhonden van wereldklasse. Kosten noch moeite worden gespaard om het hun lievelingen naar de zin te maken. Zij danste in haar wilde dagen op nachtclubpodia. Inmiddels draagt zij matching outfits met haar naakthond.

Elfies debuutroman Goeroe verscheen in 2013 en werd zeer positief ontvangen. Goeroe is genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek. In datzelfde jaar won zij de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Daar schreef ze de longread Alfateef voor. Haar columns verschijnen wekelijks in de Metro. Eerder schreef zij twee kinderboeken en een bundel theaterteksten.

Elfie studeerde af als toneelschrijver aan de opleiding Writing for Perfomance. Ze is de oprichter van literaire tijdschrift Strak. Naast haar schrijfwerk, presenteert ze en maakt ze theater. Zij schreef/schrijft voor Volkskrant, Metro, Joop.nl, Hard Hoofd, Passionate, Absint, Wintertuin, Op Ruwe Planken, Rotterdampas, Unst, Querido’s poëziespektakel.

Met regelmaat beklimt Elfie podia als presentator. Dit doet zij onder andere voor Metropolis, Geen Daden Maar Woorden, Duizel in het Park, Rotterdamse Nieuwe, Rotown College, festival Mooie Woorden en Kunstbende. Op televisie is zij regelmatig te zien als interviewer bij Rotterdam TV en Bogue.

Elfie Tromp werkt ook als performer. Zij speelde eerder met eigen producties op de Museumnacht, F.A.R.T, Kersentuin, Over het IJ-festival, Oerol en de Parade. Haar laatste voorstelling was Bloedmond: een horrorperfomance met Ella Bandita.Monique Doppert (1959) werkte onder meer voor Folia Civitatis, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en Boekblad. In 2002 verscheen haar boek Internetpioniers over de beginjaren van internet in Nederland en in 2006 de interviewbundel Haat & Liefde over homoseksualiteit in multicultureel Nederland. Sinds 2006 is ze bij onwikkelingsorganisatie Hivos verantwoordelijk voor media- en ICT-projecten in Syrië, Iran en Irak.Joris van Casteren (1976) behoort tot de beste literaire non-fictie auteurs van Nederland. Zijn portretten van nog levende vergeten schrijvers en dichters werden gebundeld in In de schaduw van de Parnassus (2002) en Zeg mijn lezers dat ik doorschrijf (2006). Hij publiceerde de reportagebundels De man die 2½ jaar dood lag (2003) en Requiem voor een pitbull (2007). In 2008 verscheen het autobiografische Lelystad, genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs, in 2011 Het zusje van de bruid, een ophefmakend verslag van zijn relatie met een steenrijke borderliner.

In zijn veelgeprezen boek Het been in de IJssel (2013) gaat hij op zoek naar de eigenaar van een onderbeen dat in 2005 door een visser werd gevonden. Voor Fosfor schreef hij de longread De man die naar Mars wil (2013).Tijs van den Boomen (1960) studeerde bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en begeleidde als zelfstandig adviseur jarenlang freelancers en startende bedrijven. Als journalist is hij gespecialiseerd in de openbare ruimte, het domein dat zich uitstrekt van snelwegen tot steden en van natuurgebieden tot shopping malls.

Het gaat hem om alledaagse plekken waar je zonder toestemming van voorlichters of beveiligingsbeambten terechtkunt, om de plekken waar je burgerschap voldoet als entreebewijs. Naast zijn werk voor onder andere NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Het Parool, schrijft hij boeken en is hij initiatiefnemer van het Rotondologisch Genootschap dat ‘manmoedig in de spiegel kijkt die rotondes ons voorhouden’.

Meer auteur Elfie Tromp Bekijk alles

Pietà

Pietà

Elfie Tromp

€ 13,99
Underdog

Underdog

Elfie Tromp

€ 12,99
Alfateef

Alfateef

Elfie Tromp

€ 4,99

Meer auteur Monique Doppert Bekijk alles

Bassel

Bassel

Monique Doppert

€ 4,99

Meer auteur Joris van Casteren Bekijk alles

Moeders lichaam

Moeders lichaam

Joris van Casteren

€ 15,99
Eenzaamheid

Eenzaamheid

Joris van Casteren

€ 11,99
Een botsing op het spoor

Een botsing op het spoor

Joris van Casteren

€ 5,99
De man die naar Mars wilde

De man die naar Mars wilde

Joris van Casteren

€ 4,99

Meer auteur Tijs van den Boomen Bekijk alles

Turtle 1: De auto uit Afrika

Turtle 1: De auto uit Afrika

Tijs van den Boomen

€ 4,99

Meer spreker Elfie Tromp Bekijk alles

Pietà

Pietà

Elfie Tromp

€ 13,99
Underdog

Underdog

Elfie Tromp

€ 12,99
Alfateef

Alfateef

Elfie Tromp

€ 4,99

Meer spreker Tjitske Mussche Bekijk alles

Bassel

Bassel

Monique Doppert

€ 4,99

Meer spreker Anton de Goede Bekijk alles

Avondmensen

Avondmensen

Caroline van Keeken

€ 14,99
De ongewone lezer

De ongewone lezer

Alan Bennett

€ 9,99
Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp
€ 9,49
De kat met de hoed
€ 8,99

Meer spreker Frank Westerman Bekijk alles

Alva achterna

Alva achterna

Frank Westerman

€ 1,99
De moord op de boekverkoopster
€ 4,99