Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp
Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp

Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp

Han de Wit doet hartelijk zijn best om als een gewone Hollandse jongen in het leven te staan. Maar dat gaat niet gemakkelijk. Een slapstick in de wereld vol serieuze problematiek.

Auteur

Heere Heeresma

Sprekers

Heere Heeresma, Anton de Goede

Speelduur

5 uur 26 min

€ 9,49

Beschrijving

Han de Wit doet hartelijk zijn best om als een gewone Hollandse jongen in het leven te staan. Maar dat gaat niet gemakkelijk. Vader is een gehumeurde kolensjouwer. Hij vindt zijn zoon een nietsnut. Moeder doet het huishouden en is erg gelukkig als Han uit zichzelf zijn laarzen heeft uitgetrokken, voordat hij naar binnen loopt.
"Al dat geleer brengt Han niks", aldus vader. "Han moet maar eens gaan werken!"
Omdat dat niet zo goed lukt, gaat Han het huishouden doen. En zijn vader verzorgen. Die is van een kolenwagen gevallen. Omdat moeder aan het werk moest, loopt ze een hernia op aan schoonmaakwerk. Han redt wat er te redden valt.
Een slapstick in de wereld vol serieuze problematiek. Of over het leven, streven en sneven van een gewone Hollandse jongen.

Heere Heeresma las Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp in 1995 voor in het radioprogramma De Avonden. Toegevoegd is een recent vraaggesprek waarin de auteur terugblikt op de periode, begin jaren ’70, waarin hij het boek schreef. Interview: Anton de Goede, Heeresma-kenner en presentator van De Avonden.

Details

Imprint

De Arbeiderspers

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

5 juli 2008

ISBN

9789029541466

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 26 min

Bestandsgrootte

340 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Heere Heeresma (1932-2011) schreef enige tientallen boeken, die vaak enthousiast onthaald werden. Van zes ervan zijn bioscoopproducties gemaakt en negen verhalen werden omgezet tot korte speelfilms. Werk van hem werd in veertien talen in twaalf landen uitgebracht, tot in Japan toe. Een toneel- en een tv-productie vonden plaats en zo'n vijfhonderd radioprogramma's zijn door hem geschreven en voor de microfoon gerealiseerd.

Meer auteur Heere Heeresma Bekijk alles

Heere Heeresma: te gek!

Heere Heeresma: te gek!

Heere Heeresma

€ 10,50

Meer spreker Anton de Goede Bekijk alles

Avondmensen

Avondmensen

Caroline van Keeken

€ 14,99
De ongewone lezer

De ongewone lezer

Alan Bennett

€ 9,99
De kat met de hoed
€ 8,99
De dood van de ambassadeur

De dood van de ambassadeur

Ryszard Kapuscinski

€ 5,99