Turtle 1: De auto uit Afrika
Turtle 1: De auto uit Afrika

Turtle 1: De auto uit Afrika

Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen? Een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld van een moderni­serend Afrika.

Auteur

Tijs van den Boomen

Spreker

Anton de Goede

Speelduur

1 uur 42 min

€ 4,99

Beschrijving

Onze afgedankte auto’s gaan naar Afrika. Maar wat gebeurt er als je tegen de stroom inzwemt, als je een auto bouwt in Ghana en die terug­brengt naar het Westen?

Met die vraag vertrekt de Neder­landse kunstenaar Mister Melles (Melle Smets) naar de van olie door­drenkte stadswijk Suame Magazine, de grootste samenklontering van autowerkplaatsen van Zwart Afrika. Ruim tweehonderd­duizend Ghanezen houden hier het wagen­park van West-Afrika rijdend. Samen met een ploeg monteurs onder leiding van Doctor Waco bouwt hij drie maanden aan de Turtle 1, een kruising tussen een markt­kraam en een auto. De race tegen de klok om de Turtle 1 op tijd bij de koning van Ashanti te krijgen, levert een hilarisch en tegelijker­tijd onthutsend beeld op van een moderni­serend Afrika.

Details

Imprint

Querido Fosfor

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

1 november 2013

ISBN

9789462250857

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 42 min

Bestandsgrootte

94 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tijs van den Boomen (1960) studeerde bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en begeleidde als zelfstandig adviseur jarenlang freelancers en startende bedrijven. Als journalist is hij gespecialiseerd in de openbare ruimte, het domein dat zich uitstrekt van snelwegen tot steden en van natuurgebieden tot shopping malls.

Het gaat hem om alledaagse plekken waar je zonder toestemming van voorlichters of beveiligingsbeambten terechtkunt, om de plekken waar je burgerschap voldoet als entreebewijs. Naast zijn werk voor onder andere NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Het Parool, schrijft hij boeken en is hij initiatiefnemer van het Rotondologisch Genootschap dat ‘manmoedig in de spiegel kijkt die rotondes ons voorhouden’.

Meer auteur Tijs van den Boomen Bekijk alles

Fosfor bundel 1

Fosfor bundel 1

Elfie Tromp, Monique Doppert

€ 9,99

Meer spreker Anton de Goede Bekijk alles

Avondmensen

Avondmensen

Caroline van Keeken

€ 14,99
De ongewone lezer

De ongewone lezer

Alan Bennett

€ 9,99
Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp
€ 9,49
De kat met de hoed
€ 8,99