Alfateef
Alfateef

Alfateef

Het hilarische en oprechte verslag van een zoektocht naar de grenzen van ambitie, dierenliefde en de onmogelijkheid je te ontworstelen aan een liefhebbend gezin.

Auteur

Elfie Tromp

Spreker

Elfie Tromp

Speelduur

1 uur 11 min

€ 4,99

Beschrijving

Elfie Tromp groeide op in een gezin waar honden familieleden zijn. Haar moeder en zus fokken Afghaanse windhonden van wereldklasse. Kosten noch moeite worden gespaard om hun lievelingen het naar de zin te maken.

In Alfateef: Hoe ik eindelijk mijn plek in de roedel vond reist Elfie met moeder en zus naar ‘s werelds beroemdste hondententoonstelling – de World Dog Show 2013 in Boedapest – en probeert de hondengekte van haar familie te begrijpen. Ze beschrijft de intrigerende showwereld, met zijn venijnige kantjes, bizarre details en vertederende momenten. Ze analyseert haarscherp de voor- en nadelen van een overweldigende passie en ontdekt gaandeweg dat haar eigen dierenliefde dieper gaat dan ze aanvankelijk dacht.

Alfateef is het hilarische en oprechte verslag van een zoektocht naar de grenzen van ambitie, dierenliefde en de onmogelijkheid je te ontworstelen aan een liefhebbend gezin.

Tromp zal je laten walgen, schateren en vertederen.

Details

Imprint

Querido Fosfor

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

7 november 2013

ISBN

9789462250888

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 11 min

Bestandsgrootte

100 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Elfie Tromp (1985) is schrijver en columnist en groeide op in een gezin waar honden familieleden zijn. Haar moeder en zus fokken Afghaanse windhonden van wereldklasse. Kosten noch moeite worden gespaard om het hun lievelingen naar de zin te maken. Zij danste in haar wilde dagen op nachtclubpodia. Inmiddels draagt zij matching outfits met haar naakthond.

Elfies debuutroman Goeroe verscheen in 2013 en werd zeer positief ontvangen. Goeroe is genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek. In datzelfde jaar won zij de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Daar schreef ze de longread Alfateef voor. Haar columns verschijnen wekelijks in de Metro. Eerder schreef zij twee kinderboeken en een bundel theaterteksten.

Elfie studeerde af als toneelschrijver aan de opleiding Writing for Perfomance. Ze is de oprichter van literaire tijdschrift Strak. Naast haar schrijfwerk, presenteert ze en maakt ze theater. Zij schreef/schrijft voor Volkskrant, Metro, Joop.nl, Hard Hoofd, Passionate, Absint, Wintertuin, Op Ruwe Planken, Rotterdampas, Unst, Querido’s poëziespektakel.

Met regelmaat beklimt Elfie podia als presentator. Dit doet zij onder andere voor Metropolis, Geen Daden Maar Woorden, Duizel in het Park, Rotterdamse Nieuwe, Rotown College, festival Mooie Woorden en Kunstbende. Op televisie is zij regelmatig te zien als interviewer bij Rotterdam TV en Bogue.

Elfie Tromp werkt ook als performer. Zij speelde eerder met eigen producties op de Museumnacht, F.A.R.T, Kersentuin, Over het IJ-festival, Oerol en de Parade. Haar laatste voorstelling was Bloedmond: een horrorperfomance met Ella Bandita.

Meer auteur Elfie Tromp Bekijk alles

Pietà

Pietà

Elfie Tromp

€ 13,99
Underdog

Underdog

Elfie Tromp

€ 12,99
Fosfor bundel 1

Fosfor bundel 1

Elfie Tromp, Monique Doppert

€ 9,99

Meer spreker Elfie Tromp Bekijk alles

Pietà

Pietà

Elfie Tromp

€ 13,99
Underdog

Underdog

Elfie Tromp

€ 12,99
Fosfor bundel 1

Fosfor bundel 1

Elfie Tromp, Monique Doppert

€ 9,99